Από τον Γκαρσία στον Σταματόπουλο

Ο ΠΑΟΚ χτύπησε την πόρτα του Πάμπλο Γκαρσία, πριν στραφεί στη λύση του Παναγιώτη Σταματόπουλο για βοηθό του Γιώργου Γεωργιάδη. Το «όχι» του Ουρουγουανού στην πρόταση του Ζήση Βρύζα να αναλάβει χρέη ασίσταντ κόουτς και να επιστρέψει τώρα στα αποδυτήρια της Τούμπας δεν σημαίνει πως ο Γκαρσία κλείνει οριστικά την πόρτα της επιστροφής…

Απλά, όπως είπε και στον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν θέλει να πάρει μια βιαστική απόφαση. Εχοντας πρόσφατο το παράδειγμα της συνεργασίας του με την Ξάνθη, ο Γκαρσία εξήγησε πως στο επόμενο βήμα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός γι’ αυτό και δεν απάντησε τώρα θετικά στην πρόταση επιστροφής του στην ομάδα.
Μετά το «όχι» του Πάμπλο Γκαρσία ο ΠΑΟΚ στράφηκε και εξέτασε κι άλλες περιπτώσεις προπονητών πριν καταλήξει στον Παναγιώτη Σταματόπουλο για τον οποίο υπήρχαν εξαιρετικές συστάσεις και αποτέλεσε προσωπική επιλογή του ίδιου του Γιώργου Γεωργιάδη.

«Είναι απόφοιτος της σχολής προπονητών της Κολωνίας και κάτοχος του διπλώματος UEFA Pro, έχει δουλέψει ως βοηθός προπονητή -μεταξύ άλλων- στις ομάδες Κ18 και Κ20 της Εθνικής Γερμανίας και στον Πανιώνιο ως βοηθός του Έβαλντ Λίνεν», αναφέρει το Δελτίο Τύπου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την πρόσληψη του Γιώτη Σταματόπουλου στη θέση του βοηθού προπονητή.

Ολοι αντιλαμβάνονται  πως πρόκειται για έναν κανονικό προπονητή, έμπειρο, με αρκετές παραστάσεις, καταρτισμένο που εκτός των άλλων μιλάει δύο ξένες γλώσσες (Γερμανικά, Αγγλικά) και είναι κάτοχος πτυχίου Νομικής από το Πανεπιστήμιο της Κολωνίας.