«Αδιανόητο να αιμορραγεί η έννομη τάξη»

Ο νέος Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, έδωσε το παρόν του στην ετήσια εκδήλωση βράβευσης των κορυφαίων του ελληνικού ποδοσφαίρου από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών και έστειλε το μήνυμά του, δίνοντας και το στίγμα της νέας κυβέρνησης.

«Το πρώτο που θα ήθελα να πω είναι ότι, γενναιότητα είναι να αναγνωρίζεις το λάθος στη ζωή, να το παραδέχεσαι και να ζητάς συγνώμη. Οι ποδοσφαιριστές δίνουν μεγάλο αγώνα στο γήπεδο και πρέπει παράλληλα να δώσουν και ένα μεγάλο αγώνα για την πάταξη της βίας. Διότι αυτό που ζούμε κάθε Σαββατοκύριακο να αιμορραγεί η έννομη τάξη, είναι αδιανόητο.

Είναι αδιανόητο συμπολίτες μας να βλέπουν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται, συνάνθρωποί μας να βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα, να κινδυνεύει η ζωή τους, να έχουμε σοβαρές σωματικές βλάβες. Είναι αδιανόητο, νέοι άνθρωποι που μπορούν να έχουν μια λαμπρή προοπτική στη ζωή τους, να εγκλωβίζονται σε αυτόν τον ακραίο φανατισμό, της μισαλλοδοξίας και της εξόντωσης του άλλου. Εμείς λέμε σήμερα σε όλους, ότι δεν έχουμε ανάγκη από τέτοιες συμπεριφορές. Έχουμε όμως όλοι, ποδοσφαιριστές, παράγοντες και όλοι όσοι είναι εμπλεκόμενοι στον αθλητισμό, ανάγκη από καθαρά πρωταθλήματα. Αυτό είναι το μήνυμα της κυβέρνησης, του πρωθυπουργού, της ηγεσίας του Υπουργείου Αθλητισμού. Καθαρά πρωταθλήματα για να έχουμε τέτοια λαμπρά παραδείγματα», ήταν τα λόγια του Σταύρου Κοντονή, ο οποίος συστήθηκε με έμμεσο τρόπο, θέλοντας να καταδείξει πως δεν είναι άσχετος με το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό.

«Θέλω να συγχαρώ τους αθλητές που δίνουν ένα μεγάλο αγώνα στο γήπεδο κάθε Κυριακή. Θα μου επιτρέψετε όμως να σας ευχαριστήσω εγώ σήμερα γιατί έκανα ένα ταξίδι νοσταλγικό. Και θέλω να ευχαριστήσω τους παιδικούς μου ήρωες, εκείνους που μας έκαναν μαγικά τα μεσημέρια της Κυριακής όταν ήμασταν στο δημοτικό. Τους παλαίμαχους των δικών μας χρόνων. Μας έκαναν μαγικά τα μεσημέρια της Κυριακής, γιατί έκαναν μαγικά πράγματα στα παιδικά μας μάτια. Έτσι, όπως βλέπαμε στην τηλεόραση με τη φωνή του Γιάννη Διακογιάννη και του Βαγγέλη Φουντουκίδη ή όπως αποσβολωμένοι ακούγαμε τη φωνή του Αντώνη Πυλιαρού στο ραδιόφωνο. Ήταν μαγικά τα ανάποδα ψαλίδια του Μίμη Δομάζου.  Ήταν μαγικές οι αποκρούσεις του Παναγιώτη Κελεσίδη, ήταν μαγικοί ο Κούδας, ο Χατζηπαναγής, ο Παπαϊωάννου. Θέλω να τους πω ότι σαν παιδί τους καμαρώναμε και τους θαυμάζαμε. Αν έχω να πω κάτι σήμερα στα νέα παιδιά, στους νέους αθλητές, είναι αυτό: Να τους βλέπουν τα μικρά παιδιά σαν ινδάλματα για μια ζωή. Να είναι καλά, να έχουν υγεία και όλοι οι μαγικοί ποδοσφαιριστές, που μας έκαναν υπερήφανους και αισθανόμασταν υπέροχα κάθε Κυριακή μεσημέρι», είπε…