Ο Απ. Νικολαΐδης ήταν (και λίγο) Άρης!

Η έδρα του Παναθηναϊκού στο ποδόσφαιρο, το περιβόητο γήπεδο της Λεωφόρου, ονομάζεται «Απόστολος Νικολαΐδης» προς τιμή του πρώην προέδρου και ιστορικού αθλητή της ομάδας. Πόσοι από εσάς όμως γνωρίζετε ότι υπήρξε αθλητής του Άρη;

Ο Απόστολος Νικολαΐδης την περίοδο 1920-1924 βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη, πιθανότατα για να εκπληρώσει την στρατιωτική θητεία του. Ψάχνοντας χώρο για να γυμνάζεται (είχε συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αμβέρσας το 1920), αρχικά συνεργάστηκε με την ΧΑΝΘ. Μάλιστα η Αδελφότητα του έδωσε την διεύθυνση του τμήματος Φυσικής Αγωγής, ενώ με δική του πρωτοβουλία η ΧΑΝΘ διοργάνωσε το πρώτο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Θεσσαλονίκης.

Κάπου εκεί ο Απόστολος Νικολαΐδης αποφάσισε να γίνει αθλητής του Άρη. Επαιξε σε μερικούς αγώνες με την ομάδα ποδοσφαίρου, αλλά η «καψούρα» του ήταν τα αθλήματα στίβου. Με τον Άρη συμμετείχε στους πρώτους Πανθρακικούς Αγώνες, τον Ιούνιο του 1923 στην Κομοτηνή. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως συμμετείχε στα αγωνίσματα του άλματος εις ύψος, του άλματος επί κοντώ, της σφαιροβολίας, της δισκοβολίας και του ακοντισμού.

Ακόμη, ο Απόστολος Νικολαΐδης ασχολήθηκε και με τα διοικητικά του Αρη, μέχρι το 1924, όταν και επέστρεψε στην Αθήνα.