Χάζεψαν κι οι… Γερμανοί

Ποιος είπε ότι επεισόδια συμβαίνουν μόνο σε καθυστερημένες ποδοσφαιρικά χώρες;

Επεισόδια συμβαίνουν και στην Γερμανία και μάλιστα σε παιχνίδια Β’ Εθνικής. Ας όψεται η ομάδα της Λειψίας, και τις αντιπάθειες που προκαλεί η προσπάθεια της Ρεντ Μπουλ να ανεβάσει από το πουθενά την ομάδα αυτή στην Μπουντεσλίγκα.

Η RB Leipzig είναι αναμφίβολα η πιο μισητή ομάδα στη Γερμανία, διότι οι φίλαθλοι θεωρούν ότι χαλάει την ποδοσφαιρική τους κουλτούρα και σ΄ όποιο γήπεδο και να παίζει, αποδοκιμάζεται.

Στην Καρλσρούη χθες, οι θερμόαιμοι οπαδοί των γηπεδούχων, ξέφυγαν από τα όρια. Περίπου 20 οπαδοί, εισέβαλαν τρεις ώρες πριν το μεταξύ τους παιιχνίδι στο ξενοδοχείο που είχε καταλύσει η ομάδα της Λειψίας.

Την ώρα της εισβολής, οι παίκτες της Λειψίας ήταν στα δωμάτιά τους κι έτσι αποφεύχθηκε η “επαφή” με τους οπαδούς της Καρλσρούης, οι οποίοι φώναζαν υβριστικά συνθήματα μέσα στο ξενοδοχείο.

Ο ξενοδόχος κάλεσε την αστυνομία, αλλά μέχρι να έρθει, οι οπαδοί αποχώρησαν.

Στο γήπεδο το κλίμα ήταν πολύ εχθρικό για την ομάδα της Λειψίας, κάτι που δεν συμβαίνει με άλλες ομάδες, κάποιοι πεταξαν μπογιά στα αυτοκίνητα αξιωματούχων της ομάδας, ενώ το λεωφορείο της αποστολής δεν μπορούσε να φύγει γιατί οι οπαδοί είχαν μπλοκάρει τον δρόμο, και τελικά έφυγε λίγο πριν τα μεσάνυχτα με συνοδεία αστυνομικής δύναμης.

Την συμπεριφορά των οπαδών της Καρλσρούης στηλίτευσε ο ίδιος ο πρόεδρος της ομάδας!