Δείχνουν νίκη Μπουτάρη – Τζιτζικώστα

Σε δημοσκόπηση, που διηνήργησε η “Κάπα Research” για το “Βήμα της Κυριακής”, Μπουτάρης και Τζιτζικώστας είναι τα μεγάλα φαβορί για τον Δήμο Θεσσαλονίκης και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αντίστοιχα.

Σε ότι αφορά τον Δήμο Θεσσαλονίκης, στην πρόθεση ψήφου στον α’ γύρο, ο Γιάννης Μπουτάρης έρχεται πρώτος με ποσοστό 42,3% και ακολουθούν: Στ.Καλαφάτης 22,7%, Τρ.Μηταφίδης 9,2%, Αρτ.Ματθαιόπουλος 3,2%, Γ.Δελλής 3,1%, Χ.Παπαγεωργίου 2,2%, Ελεάνα Ιωαννίδου 1,9% και Μ.Ιωαννίδου 1,5%. Τα στοιχεία για τον β’ γύρο δείχνουν επικράτηση του Γ.Μπουτάρη.

Για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η δημοσκόπηση δείχνει προβάδισμα του νυν περιφερειάρχη και «αντάρτη» της ΝΔ του Απόστολου Τζιτζικώστα έναντι του υποψηφίου του κόμματος Γιάννη Ιωαννίδη. Ο κ. Τζιτζικώστας καταλαμβάνει ποσοστό 23,8% και ακολουθούν: Γιάννης Ιωαννίδης 18,5%, Μάρκος Μπόλαρης 10,6%, Δέσποινα Χαραλαμπίδου 9,4%, Γιάννης Ζιώγας 4%, Ν.Χρυσομάλλης 2,1% και Μ.Τρεμόπουλος 2%. Τα στοιχεία για τον β’ γύρο δείχνουν επικράτηση του Απ.Τζιτζικώστα, έναντι του εκλεκτού της ΝΔ, Γ.Ιωαννίδη.

Σε πρώτη φάση οι δημότες της Θεσσαλονίκης και οι ψηφοφόροι της Κεντρικής Μακεδονίας δείχνουν μια προτίμηση στους σημερινούς τοπικούς άρχοντες, αλλά είναι βέβαιο ότι η ΝΔ θα προσπαθήσει να συσπειρώσει τον κόσμο της γύρω από τους δικούς της υποψήφιους.