Ο καιρός σήμερα

Ηλιοφάνεια στη Βόρεια Ελλάδα, με παγετό νωρίς το πρωί κατά τόπους, και αυξημένες νεφώσεις στην υπόλοιπη χώρα με ασθενείς τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη, περιμένουμε σήμερα Τρίτη 17 Μαρτίου 2015. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, ενώ τις πρωινές ώρες η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 11 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 0 έως 14 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 5 έως 16 στην Ήπειρο, από 0 έως 13 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 6 έως 17 βαθμούς στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 6 έως 13 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 7 έως 14 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, αλλά στη Νότια Κρήτη και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ, και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, αλλά στην έξοδο του Κορινθιακού θα επικρατήσουν ανατολικοί άνεμοι εντάσεων 6 με 7 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες κυρίως στα βόρεια και ανατολικά όπου υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρης ασθενούς βροχής, περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 13 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά δε θα ξεπεράσει τους 10. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί , στο Σαρωνικό μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, και στο Νότιο Ευβοϊκό σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια και περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις πρωινές ώρες, περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 12 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέτριοι 5 μποφόρ.

(meteo)