«Πλήρωσαν για την εγγύηση μου Μαρινάκης και Σπανός»

Καταγγελίες Κούγια και αποκαλύψεις Μπέου στη χθεσινή «Δίκη στον ΣΚΑΪ»! Στη δημοσιότητα έγγραφο από την κατάθεση που είχε δώσει ο μεγαλομέτοχος της Παναχαϊκής, Άλέξης Κούγιας, στο εισαγγελέα Αθηνών στις 4/4/2014,αλλά και αποκαλύψεις Μπέου αναφορικά με τους παράγοντες που τον βοήθησαν οικονομικά για να αποφυλακιστεί.

 

Σύμφωνα με το εν λόγω έγγραφο που αποκάλυψε η «Δίκη στον ΣΚΑΪ», ο καταξιωμένος ποινικολόγος κατέθεσε πως «τον εκάστοτε πρόεδρο της Ομοσπονδίας τον επιλέγουν οι Υφαντής, Παπανικολάου και Κουρίδης. Μαζί με τους Σταθόπουλο, Προύντζο και τώρα πλέον τον Παπακωνσταντίνου και μια σειρά παλιών προέδρων ΕΠΣ ελέγχουν απόλυτα την ΕΠΟ. Αυτή η ομάδα αναζητεί τον καταλληλότερο ισχυρό ιδιοκτήτη των κορυφαίων ΠΑΕ στην Ελλάδα.. Επί σειρά ετών αυτός ήταν ο Σωκράτης Κόκκαλης, όπως απεδείχθη από τις υποκλαπείσες τηλεφωνικές συνομιλίες που δημοσίευσε ο Τριανταφυλλόπουλος το 2002».

 Και συνέχισε: «Ο Κόκκαλης δεν είχε διαστάσει να αναγορεύσει σε άμεσο συνεργάτη του τον κατά την κρίση μου εμπνευστή της εγκληματικής οργάνωσης του 2002 Θωμά Μητρόπουλο που τώρα κατά την κρίση μου έχει ως ηγέτη τον Βαγγέλη Μαρινάκη, γεγονός που έχει αποδειχθεί από τις νομίμως υποκλαπείσες τηλεφωνικές συνομιλίες του Βαγγέλη Μαρινάκη με τα ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία απεκαλύφθη από την έρευνα που διεξήγαγε κατ” εντολήν της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Αθηνών κ.Ράϊκου, η κ.Πόπη Παπανδρέου».

Στην ίδια εκπομπή φιλοξενήθηκε ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος δήλωσε πως για να πληρώσει το ποσόν της εγγύησης και να αφεθεί ελεύθερος, τον συνέδραμαν οικονομικά οι Βαγγέλης Μαρινάκης και Γιώργος Σπανός.

«Όταν πληροφορήθηκα ότι το συμβούλιο έκανε δεκτό το αίτημά μου ζήτησα βοήθεια από τρεις τέσσερις γνωστούς παράγοντες και ένας από αυτούς ήταν και ο κύριος Μαρινάκης, ο οποίος με βοήθησε με ένα χρηματικό ποσό επειδή δεν είχα τις 300.000. Με είχε βοηθήσει και ο κύριος Σπανός», είπε στην εκπομπή ο Δήμαρχος Βόλου.