Η Τρόικα που βαφτίστηκε… Θεσμοί, συνεχίζει να ασκεί την κυβέρνηση στη χώρα, αφού οι προηγούμενες κυβερνήσεις οδήγησαν τη χώρα σε ένα λαβύρινθο, στον οποίο δεν φαίνεται πια ούτε η έξοδος, αλλά ούτε η είσοδος.
Σε μία ακόμη ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην Τρόικα – Θεσμούς, ζήτησε από την κυβέρνηση να μην βιαστεί να καταθέσει το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση αλλά και το φορολογικό για τις 100 δόσεις.
To ρεπορτάζ είναι από το newmoney.gr
«Εντολή» στην ελληνική κυβέρνηση να «παγώσει» τόσο το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση όσο και αυτό που αφορά φορολογικά θέματα (το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις), απέστειλε ο Declan Costello, επικεφαλής του κλιμακίου της Κομισιόν στους θεσμούς, όπως, τουλάχιστον, αναφέρει το βρετανικό δίκτυο Channel 4.
Σύμφωνα με τον Paul Mason, δημοσιογράφο του βρετανικού δικτύου, ο κ. Costello απαίτησε η κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην εφαρμογή των μέτρων αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, όπως για παράδειγμα τη παροχή δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος ή τροφίμων σε όσους έχουν πραγματική ανάγκη, ενώ έθεσε βέτο και για το νομοσχέδιο που αφορά φορολογικά θέματα.
«Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που είχαμε χθες, κάνατε αναφορά στο νομοσχέδιο για την «ανθρωπιστική κρίση» που θα καταθέσετε αύριο στο κοινοβούλιο. Επίσης, κατανοούμε ότι και άλλες πολιτικές πρωτοβουλίες, μεταξύ των οποίων και το νομοσχέδιο για φορολογικά θέματα, θα κατατεθούν σύντομα στο κοινοβούλιο.
Σας προτρέπουμε με ζέση να υπάρξουν πρώτα οι κατάλληλες συμβουλευτικές επαφές, κυρίως σε ό,τι αφορά τις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις. Υπάρχουν αρκετά θέματα προς συζήτηση και θα πρέπει να τα τοποθετήσουμε σε ένα συνολικό και κατανοητό πακέτο.
Το να πράξετε διαφορετικά θα αποτελέσει μονομερή ενέργεια η οποία θα έρθει σε αντίθεση με τη δέσμευση που λάβατε και στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου», τονίζεται στην επιστολή του κ. Costello, την οποία παρουσιάζει το Channel 4.
Ουσιαστικά δηλαδή ο κ. Costello υποστηρίζει ότι οποιαδήποτε κίνηση εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία δεν έχει πριν λάβει το «πράσινο φως» από την Κομισιόν, θα λαμβάνεται υπ’ όψην ως μονομερής ενέργεια και θα παραβιάζει τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Eurogroup.
Κυρβερνητικές πηγές που ρωτήθηκαν αργά το βράδυ για την επιστολή Κοστέλο και το τι προτίθεται να πράξει η Αθήνα έλεγαν “ουδέν σχόλιον”.