Ο Κούδας και τα… άλλα παιδιά!

Ο Γιώργος Κούδας φυσικά και είναι το σημείο αναφοράς ανάμεσα στις δύο ομάδες, για μία μεταγραφή που δεν έγινε ποτέ! Δεν ήταν όμως μόνο αυτός που προκάλεσε αναταραχή στον κόσμο του ΠΑΟΚ. Παράδειγμα, η πώληση του Στέλιου Βενετίδη, επί διοίκησης Γιώργου Μπατατούδη, που έφερε καταλήψεις στα γραφεία της Τούμπας από αγανακτισμένους οπαδούς.

Ο Τάις Λίμπρεχτς είναι ο μοναδικός προπονητής, ο οποίος πωλήθηκε μαζί με τον Χάρη Μπανιώτη, από τον ΠΑΟΚ (του Χάρη Σαββίδη) στον Ολυμπιακό (του Κοσκωτά) τον Δεκέμβριο του 1987.

Το 2003 το δρόμο από την Τούμπα για το Φάληρο πήραν ο Παντελής Καφές, αλλά και ο Γιώργος Γεωργιάδης, ενώ παλιότερα αξιοσημείωτες ήταν οι μετακινήσεις του Γιώργου Κωστίκου, του Γιάννη Γούναρη, του Κώστα Ορφανού, του αείμνηστου Γιώργου Μητσιμπόνα, του Αλέξη Αλεξίου, του Γιώργου Σκαρτάδου, ενώ τις δύο φανέλες φόρεσαν και ο Γιαννάκης Οκκάς, ο Λουτσιάνο. Στον πάγκο των δύο ομάδων, πέραν της προαναφερόμενης ιστορίας με τον Τάις Λίμπρεχτς, κάθησε και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς…

Ο Γιάννης Γούναρης και ο Γιώργος Γεωργιάδης έχουν αγωνιστεί με τις φανέλες των δύο ομάδων, αλλά κάθισαν ως προπονητές στον πάγκο του ΠΑΟΚ και αυτό είναι από μόνο του ένα αξιοσημείωτο γεγονός.