Αποφυλακίστηκαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής!

Αποφυλακίστηκαν λίγο μετά τις 17.30 οι χρυσαυγίτες βουλευτές Γιάννης Λαγός και ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος. Οι δύο βουλευτές είχαν προφυλακιστεί για διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, μετά τις απολογίες τους στις ανακρίτριες.

Λίγο πριν την αποφυλάκιση του Γιάννη Λαγού, μέλη του κόμματος έβγαλαν μέσα από τη φυλακή όλα τα προσωπικά αντικείμενα των δύο αντρών, ενώ χαρακτηριστικό περιστατικό είναι πως μέσα σε μία σακούλα φάνηκε κάποιο δημοσίευμα με τις φωτογραφίες των Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη, τα δύο μέλη της Χρυσής Αυγής που είχαν τραυματίσει θανάσιμα έξω από τα γραφεία της ΧΑ στο Νέο Ηράκλειο, το Νοέμβριο του 2013.

Αν και από νωρίς σήμερα αναμενόταν η αποφυλάκισή τους, ωστόσο άργησε καθώς οι φυλακές Κορυδαλλού ανέμεναν ένα φαξ, που καθυστερούσε να φτάσει.

Κατά την αποφυλάκισή του, τον Γιάννη Λαγό περίμενε η μητέρα του και η θεία του, ενώ έξω από τη φυλακή υπήρχε κόσμος που ξέσπασε σε χειροκροτήματα. Ο ίδιος δεν έκανε δηλώσεις ενώ απευθείας επιβιβάστηκε και αποχώρησε.

Στο μεταξύ έξω από τις φυλακές του Κορυδαλλού βρίσκεται από πολύ νωρίς και η κόρη του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ουρανία, όπως και συγγενείς και φίλοι. Τον Νίκο Μιχαλολιάκο περίμενε να αποφυλακιστεί και ο πατέρας του Φουντούλη, Λάμπρος Φουντούλης, που σήμερα είναι ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής.

Ο αδερφός του Νίκου Μιχαλολιάκου, δικηγόρος Παναγιώτης Μιχαλόλιας, δήλωσε έξω από τις φυλακές του Κορυδαλλού: «Η αποφυλάκιση γίνεται λίγες μέρες πριν λήξει, στις 28/03, το ανώτατο όριο της προσωρινής κράτησης, μετά από μια μεγάλη προσπάθεια που κάναμε. Τώρα, σκοπός του κ. Μιχαλολιάκου είναι να αποκαταστήσει την αλήθεια και τα πραγματικά γεγονότα που μαύρισαν την εικόνα του ίδιου και του κόμματος».

inner

Πηγή: protothema.gr