Πως την πάτησε ο Λούκα Τόνι…

Δεν ήξερε, δεν ρώταγε…

Για τον Λούκα Τόνι ο λόγος, ο οποίος καλείται να πληρώσει πολύ ακριβά ένα λάθος, που έκανε ο λογιστής, που χρησιμοποιούσε, όταν έπαιζε στην Μπάγερν!

Ο Ιταλός φορ καλείται να πληρώνει 1.700.000 ευρώ εκκλησιαστικό φόρο στη Γερμανία, από την ώρα που δήλωσε “Ρωμαιοκαθολικός”. Για την ακρίβεια δεν το δήλωσε ο ίδιος, αλλά ο λογιστής του.

Στη Γερμανία δεν υπάρχει διασύνδεση Κράτους – Εκκλησίας και η Εκκλησία χρηματοδοτείται από τους φόρους των πιστών. Όσοι δηλώνουν χριστιανοί κι όχι άθεοι, πληρώνουν τον λεγόμενο “εκκλησιαστικό φόρο”.

Όταν ο Τόνι υπέγραψε το 2007 στην Μπάγερν Μονάχου, η γραμματέας τον δήλωσε άθεο, ωστόσο ένα χρόνο αργότερα, ο λογιστής που χρησιμοποιούσε, έγραψε r.k. (Ρωμαιοκαθολογικός) δίπλα στη λέξη “θρήσκευμα” σε ένα έντυπο για την εφορία.

Έτσι, με βάση τις μεικτές αποδοχές του, ο Τόνι κλήθηκε να πληρώσει 1.700.000 ευρώ εκκλησιαστικό φόρο.

Ο Ιταλός προσέφυγε στη δικαιοσύνη και χθες έγινε το δικαστήριο στο Μόναχο. Ο δικαστής πρότεινε να πληρώσουν από 500.000 ευρώ η Μπάγερν και ο λογιστής και τις άλλες 700.000 ευρώ ο Τόνι. Η Μπάγερν το αρνήθηκε και το δικαστήριο θα συνεχιστεί τον Ιούλιο.