ΠΑΟΚ : Πρόβλημα με χρέη και ρύθμιση!

Η Βουλή ψήφισε τον νόμο για τα χρέη προς το δημόσιο, ωστόσο στην υπόθεση του ΠΑΟΚ εμφανίζεται εμπλοκή και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μπορεί να μην εξυπηρετηθεί από τον νόμο αυτό!

Σήμερα έγινε μία σύσκεψη στην ΠΑΕ με νομικούς και φοροτεχχνικούς και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι υπάρχει μία ασάφεια στον νόμο, που θα εμποδίσει αρκετούς να υπαχθούν στις διατάξεις του. Στην ΠΑΕ υπάρχει η αίσθηση ότι το υπουργείο σκοπεύει να διορθώσει την ασάφεια με μία εγκύκλιο…

Ποιο είναι το πρόβλημα

Το πρόβλημα έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν είναι ξεκάθαρο, όπως λένε στην ΠΑΕ, τι είναι πρόστιμο, προσαύξηση ή πρόσθετος φόρος και ποια απ’  αυτά διαγράφονται με την εξάφαξ εξόφληση και δεν κεφαλαιοποιούνται.

Ουσιαστικά, το πρόβλημα είναι οι πρόσθετοι φόροι που έχουν επιβληθεί, οι οποίοι με βάση τον νόμο δεν διαγράφονται και αυξάνουν το ποσό που πρέπει να καταβάλει ο ΠΑΟΚ, από τα 10.400.000 στα 30.000.000 ευρώ. Σήμερα, το ποσό που εμφανίζεται ως κεφάλαιο και πρέπει να πληρώσει ο ΠΑΟΚ είναι περίπου 22.000.000 ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται κάποιες εκκρεμείς υποθέσεις στα δικαστήρια.

Στον ΠΑΟΚ λένε ότι θα περιμένουν μία εγκύλιο που θα ξεκαθαρίζει τα πράγματα, και επισημαίνουν βεβαίως, ότι η πρόθεση της ΠΑΕ να εξοφλήσει το πρωτογενές χρέος των 10.400.000 ευρώ είναι δηλωμένη και ξεκάθαρη.