Ποιον ξέχασε να βάλει στην ενδεκάδα του ο Κακά;

Πέντε Βραζιλιάνους ποδοσφαιριστές έβαλε στην κορυφαία για τον ίδιο ενδεκάδα ο Κακά που κλήθηκε να επιλέξει παίκτες τους οποίους είτε είχε ως συμπαίκτες είτε αντιμετώπισε ως αντίπαλος. Ποιον δεν έβαλε όμως στους 11 κορυφαίους; Τον Μέσι…

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ:
Ντίντα: «Έχω παίξει τέσσερα χρόνια με τον Ικέρ Κασίγιας στη Ρεάλ, αλλά για εμένα, ο Ντίντα είναι κορυφαίος. Είναι εκπληκτικός τερματοφύλακας και έχουμε βιώσει πολλές επιτυχίες μαζί».

ΑΜΥΝΑ:
Καφού: «Κάθε φορά που καλούμαι να μιλήσω για στοιχεία που έχω μάθει δίπλα στους άλλους ποδοσφαιριστές, μνημονεύω τον Καφού».

Πάολο Μαλντίνι: «Είναι της ίδιας κατηγορίας με τον Καφού. Έχει κατακτήσει πολλά, ήταν ο πρώτος που έφτανε για προπόνηση και ο τελευταίος που έφευγε. Είναι το καλύτερο παράδειγμα ποδοσφαιριστή. Πραγματικό πρότυπο».

Αλεσάντρο Νέστα: «Είναι απόδειξη πως οι Ιταλοί προσεγγίζουν και μαθαίνουν αλλιώς το ποδόσφαιρο. Χρησιμοποιούν πολύ την τακτική και ο Νέστα είχε άψογες τοποθετήσεις στο γήπεδο».

Ρομπέρτο Κάρλος: «Φοβερός ποδοσφαιριστής! Απολάμβανα κάθε συμμετοχή μαζί του. Είχε απίστευτα χτυπήματα στα φάουλ».

ΜΕΣΑΙΑ ΓΡΑΜΜΗ:
Αντρές Ινιέστα: «Κάνει τα πιο δύσκολα πράγματα στο γήπεδο, να μοιάζουν εύκολα. Κάνει τα πάντα να μοιάζουν απλά με την μπάλα».

Ζινεντίν Ζιντάν: «Δυστυχώς δεν υπήρξαμε συμπαίκτες ποτέ. Ήταν αξιοθαύμαστος ο τρόπος με τον οποίο κινούταν. Έκανε πράγματα που μέχρι εκείνη τη στιγμή που τα έβλεπες μπροστά σου, θεωρούσες αδύνατο να γίνουν».

Αντρέα Πίρλο: «Λάτρευα να παίζω με τον Αντρέα. Είναι ένας εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών όλων των εποχών. Διαβάζει το παιχνίδι και τις φάσεις πολύ πριν από τους άλλους. Κάθε φορά που έπρεπε, με έβλεπε και μου έδινε τη μπάλα. Πάντα σωστός…».

ΕΠΙΘΕΣΗ:
Κριστιάνο Ρονάλντο: «Έμαθα πολλά από εκείνον και ήταν μεγάλη βοήθεια για την καριέρα μου. Είναι ο καλύτερος στον πλανήτη αυτή τη στιγμή»

Ρονάλντο: «Το φαινόμενο, ήταν από τους καλύτερους επιθετικούς που έχει δει ποτέ το ποδόσφαιρο. Ήταν διαφορετικός απ’ όλους τους άλλους. Ήταν ο καλύτερος με τον οποίο έχω συνυπάρξει».

Ροναλντίνιο: «Είναι ιδιοφυΐα. Κάνει πράγματα με τη μπάλα που δεν μπορείς να καταλάβεις. Ειδικά στις προπονήσεις έβλεπες πράγματα που δεν βλέπεις σε έναν αγώνα. Ήταν πιο ελεύθερος και δεν είχε την πίεση του αγώνα».