«Χωρίς Ολυμπιακό, δεν θα υπήρχε Παναθηναϊκός»

Ποιος είπε την ατάκα αυτή; Ο λόγος για έναν εκ των κορυφαίων φέτος του Παναθηναϊκού που πρόσφατε μάλιστα ανανέωσε το συμβόλαιο του με τους πράσινους.

Ο Τζέιμς Γκιστ μεταξύ άλλων μίλησε για την ζωή στην Ελλάδα, αλλά και την αντιπαλότητα με τον Ολυμπιακό.

Για τη ζωή στην Ελλάδα: «Η ζωή εδώ είναι ωραία, Νιώθω όμορφα που αγωνίζομαι σε αυτή την πόλη. Είναι ωραίο συναίσθημα γιατί η Αθήνα είναι μια πόλη που αγαπάει το μπάσκετ. Είναι σπάνιο να βρεις μια πόλη που όλοι θέλουν να παρακολουθήσουν έναν αγώνα μπάσκετ. Υπάρχει βέβαια μια ακόμα ομάδα, ο Ολυμπιακός, μια ομάδα που έχουμε μεγάλη αντιπαλότητα, όμως οι οπαδοί μας είναι φοβεροί. Δεν το βλέπεις συχνά αυτό στην Ευρώπη. Είχα παίξει εδώ με την Παρτιζάν, στην πρώτη μου χρονιά στην Ευρώπη και η ατμόσφαιρα που είδα ήταν εκπληκτική. Είναι φοβερό να παίζεις μπροστά σε τέτοιο κοινό. Δεν είναι κάτι που βλέπεις συχνά, τόσο κόσμο να ενισχύει την ομάδα του. Γενικά είναι πολύ όμορφο να ζεις στην Αθήνα. Ο καιρός εδώ είναι πολύ καλός, έχεις τρεις επιλογές να ζεις στο βουνό, στην πόλη ή να οδηγήσεις 30 λεπτά και να βρεθείς στην θάλασσα. Εμένα μου αρέσει να οδηγώ, δεν νομίζω πως υπάρχει άλλο μέρος για να ζω».

Για τον Ολυμπιακό: «Με τον Ολυμπιακό ισχύει το εξής: Αν δεν υπήρχε Ολυμπιακός δεν θα υπήρχε και Παναθηναϊκός. Αυτή η αντιπαλότητα είναι μεγάλη, γνωστή σε όλη την Ευρώπη και είναι ένας αγώνας που θέλουν όλοι να παρακολουθήσουν. Πρέπει να τους δώσουμε συγχαρητήρια, είναι μεγάλος σύλλογος, έχουν κερδίσει δύο φορές στη σειρά την Ευρωλίγκα και είναι σημαντικό που μαζί μας, η Ελλάδα έχει δύο ομάδες να την αντιπροσωπεύουν στο F4 κάθε χρόνο. Αυτές οι δύο ομάδες κάθε χρόνο προσπαθούν να κερδίσουν την Ευρωλίγκα και για αυτό όλοι σέβονται την Ελλάδα και το ελληνικό μπάσκετ».