Μάνα είναι μόνο μια…

Το ότι ο ΠΑΟΚ δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο, δεν είναι πια μια θεωρητική φιλοσοφία, είναι γεγονός. Η κατάκτηση του κυπέλλου στο βόλεϊ και οι δυο τελικοί όπου θα συμμετάσχουν η γυναικεία και η ανδρική ομάδα χάντμπολ σ’ ένα τριήμερο, το αποδεικνύουν με τον πιο ηχηρό τρόπο. Ο Α.Σ. ΠΑΟΚ, η μάνα του συλλόγου, στην πρώτη γραμμή δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθεί ο σύλλογος για να είναι συνεπής στις ιστορικές του καταβολές.

Ο ερασιτέχνης ΠΑΟΚ βάζει τη σφραγίδα του και δείχνει το δρόμο στη νέα εποχή. Τώρα που τα πράγματα στο σύλλογο είναι ίσως στην πιο ελπιδοφόρα τους στιγμή, τώρα που το ποδόσφαιρο εκπέμπει υγεία και νοικοκυριό( οικονομικό ), τώρα που το μπάσκετ βάζει μια τάξη διορθώνοντας τα λάθη του παρελθόντος, τα τμήματα του Α.Σ. ΠΑΟΚ ένα βήμα μπροστά διεκδικούν και φέρνουν τίτλους. Αυτό που είναι το επιστέγασμα της προσπάθειας όλων των ομαδικών τμημάτων του συλλόγου αλλά και των αθλητών του.

Ο Α.Σ. ΠΑΟΚ μπροστάρης στην προστασία της περιουσίας του συλλόγου και της υστεροφημίας του, από την εποχή που ο Γ. Μπατατουδης με ”πραξικόπημα” και εκβιάζοντας θέλησε να αλλάξει τις ισορροπίες όσον αφορά το γήπεδο της Τούμπας, έως και την εποχή που ”ΠΑΟΚτσήδες” κουνούσαν τα πλαστά βιβλιάρια καταθέσεων του Σαχπατζιδη και του Φλωρίδη στο πρόσωπο του προέδρου του ερασιτέχνη Θ. Κατσαρή, αποδεικνύει στην πράξη πως ο ρόλος της μάνας του συλλόγου που είναι η προστασία του, είχε απόλυτα θετικό αποτέλεσμα.

Σήμερα που το ποδόσφαιρο είναι σε άσχημη αγωνιστική κατάσταση και ο κόσμος του συλλόγου ψάχνει να βρει μια διέξοδο σε αγωνιστικές επιτυχίες, οι αθλητές του ερασιτέχνη ΠΑΟΚ του δίνουν απλόχερα αυτή τη δυνατότητα. Τον κάνουν περήφανο και κρατόν μέσα του, ψηλά το φρόνημα της ΠΑΟΚτσιδικης ιδέας. Κι επειδή αυτή τη διαδρομή του Α.Σ. ΠΑΟΚ τη χαράζουν άνθρωποι με τις πράξεις και τις ιδέες τους, όντα υπαρκτά που ζουν ανάμεσα μας και λειτουργούν με τα σωστά τους και τα λάθη τους, αλλά με κατάληξη θετική όπως αποδεικνύουν τα γεγονότα, θα ήταν φρόνιμο να εισακουστούν και να αποκτήσουν κυρίαρχο ρόλο σε όλα τα κομμάτια του συλλόγου που υπάρχει πρόβλημα και μένει στάσιμη η εξέλιξη τους.

Με αφορμή την αναταραχή, τον αποσυντονισμό και την αναποτελεσματική τακτική που ακολουθείται στο ποδόσφαιρο, τα πρόσωπα αυτά που με την παρουσία τους και τις ενέργειες τους έχουν τα ερασιτεχνικά τμήματα στα υψηλοτέρα επίπεδα, είναι υποχρέωση τους να παρέμβουν και να ”εξαναγκάσουν” τους ιθύνοντες του ταλαιπωρημένου ποδοσφαίρου, να τους ακούσουν και να τους δώσουν το δικαίωμα να τους καθοδηγήσουν.

Η σιωπή του προέδρου του ερασιτέχνη Θανάση Κατσαρή, πρέπει να γίνει φωνή και να ταράξει τα αυτιά του μεγαλομετόχου της ποδοσφαιρικής Α.Ε. και να του δείξει το δρόμο για την αναγέννηση της ναυαρχίδας του συλλόγου, του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Δεν μπορεί να το χωρέσει ο κοινός νους αυτό που συμβαίνει στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Σε μια εποχή που το χρήμα ρέει άφθονο και ξοδεύεται ανεξέλεγκτα, να αδειάζει το γήπεδο και οι φίλαθλοι να απαξιώνουν με το χειρότερο τρόπο το πιο αγαπημένο τους κομμάτι, το ποδόσφαιρο. Ήρθε η στιγμή ο Α.Σ. ΠΑΟΚ και ο πολύπειρος κι απόλυτα επιτυχημένος πρόεδρος του και τα εξαιρετικά στελέχη του Α.Σ. ΠΑΟΚ να πάρουν τις πρωτοβουλίες που είναι αναγκαίες για να μπει επιτέλους μια τάξη στο ταλαιπωρημένο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Τελικά σ’ αυτό το σύλλογο τα προβλήματα δεν έχουν τελειωμό. Πάντα όμως, όπως αποδεικνύεται στην πράξη, υπάρχουν οι άνθρωποι του που έχουν τις δυνατότητες, τη γνώση και την εμπειρία να τον βγάζουν από τα αδιέξοδα του. Επ’ ουδενή λόγο δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία που δίνεται με την παρουσία του κ. Σαββίδη για μια υγιή διαδρομή του ποδοσφαιρικού τμήματος, για τα επόμενα πολλά χρόνια. Ο πρόεδρος του ερασιτέχνη ΠΑΟΚ και γενικότερα ο Α.Σ. για ακόμη μια φορά, ας ελπίσουμε να είναι η τελευταία, είναι υποχρεωμένος να παίξει το ρόλο που έπαιζε πάντα. Της μάνας του συλλόγου.

Η απαξίωση, η χειρότερη αρρώστια της ΠΑΟΚτσήδικης οικογενείας, βρίσκεται προ των πυλών του ποδοσφαίρου. Είναι αναγκαίο αυτό να ανατραπεί και να αλλάξει το κάκιστο κλίμα που υπάρχει και φωλιάζει σαν φαρμακερό φίδι στον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ . Θεωρώ ότι ο μόνος τρόπος για να ξεφύγουμε από την εσωστρέφεια, είναι η εμπλοκή έμπειρων παραγόντων προερχομένων από τον Α.Σ. ΠΑΟΚ, από τα σπλάχνα του συλλόγου, στα δρώμενα του ποδοσφαίρου.

Υ.Γ.1 Με τον πρόεδρο του ερασιτέχνη ΠΑΟΚ η θεσμική αντιπαλότητα που υπήρξε στο παρελθόν μαζί του, το μόνο που προσέφερε στο σύλλογο ήταν διάλογος, γνώση και πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων. Σήμερα, χωρίς κανέναν ενδοιασμό, μπορώ να πω κρίνοντας πάντα εκ του αποτελέσματος, πως ο Θανάσης Κατσαρής ιστορικά θα καταγράφει ως ένας από τους κορυφαίους παράγοντες του ΠΑΟΚ. Με τα λάθη του, τις παραλήψεις και τις λάθος επιλογές του, αλλά πάντα με ανιδιοτέλεια και με γνώμονα το συμφέρον του συλλόγου. Γι αυτό και πάντα το αποτέλεσμα, αργά η γρήγορα, ήταν θετικό.

Υ.Γ.2. Την Κυριακή στο παλατάκι δεν έχει ”πόλεμο”, έχει αγώνα με κατάληξη ένα τρόπαιο. Ο μάγκας της βραδιάς θα είναι αυτός που θα το σηκώσει . Όλοι και όλα τα άλλα, είναι σε δεύτερη μοίρα.

Υ.Γ.3. Η υπόθεση Τζανδαρη στο ποδόσφαιρο δείχνει την αναποτελεσματικότητα και κυρίως τη μετριότητα των ανθρώπων που χειριστήκαν το ζήτημα.

Υ.Γ.4. Η υπόθεση των χρεών είναι μια ανάσα από την οριστική της λύση. Το μεγαλύτερο πρόβλημα της σύγχρονης ιστορίας του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ μπορεί να γίνει μια κακή ανάμνηση, αρκεί να μην διαψευσθούν οι υποσχέσεις που έφεραν προσδοκίες και σιγουριά. Τα πράγματα τότε θα γίνουν άσχημα και καθόλου ευχάριστα.

Υ.Γ.5. Έφυγε από κοντά μας ένας πολύ κάλος ΠΑΟΚτσης. Ο άνθρωπος που με πήγε για πρώτη φορά στο γήπεδο της Τούμπας. Καλό ταξίδι, φίλε Τάκη.