Χαριτωνίδης: Επικίνδυνα τα γυμναστήρια για τα παιδιά μας

Ο πρόεδρος των εθνικών γυμναστηρίων στην Θεσσαλονίκη, Κώστας Χαριτωνίδης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη μίλησε για την τραγική κατάσταση, οικονομική και όχι μόνο που έχουν περιέλθει.

Αναλυτικά δήλωσε: «Θα φτάσουμε κάποια στιγμή να μην μπορούμε να πληρώσουμε τους μισθούς των υπαλλήλων. Ακόμη δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ από κάποια επιχορήγηση. Τον Απρίλιο αν δεν έχει έρθει κάποια επιχορήγηση δεν θα μπορέσουμε να πληρώσουμε τους υπαλλήλους».

Για το αν τέθηκε στην νέα κυβέρνηση αυτό το θέμα: «Όλοι ξέρουν ότι υπάρχει αυτό το πρόβλημα. Οι υπάλληλοι πληρώνονται από τις τακτικές επιχορηγήσεις και υπάρχει πρόβλημα όταν αυτές δεν έρχονται, πρόβλημα που πρέπει να το δούμε.

Τα εθνικά γυμναστήρια από το 2011 που ενώθηκαν, όταν και τότε ήμουν πρόεδρος, γίνεται ηρωική πάλη ώστε να τα κρατήσουμε ανοιχτά. Πρέπει να πούμε ότι υπάρχουν διαφορές ανάμεσα σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Εδώ οι επιχορηγήσεις που έρχονται για τα εθνικά γυμναστήρια σε σχέση με την Αθήνα είναι πολύ λιγότερες.

Πέρσι πήραμε 2.800.000. Μέσα από αυτά πρέπει να πληρωθούνε 25 υπάλληλοι, τα εφάπαξ κάποιων, τα λειτουργικά έξοδα που είναι η φύλαξη, η συντήρηση και η καθαριότητα.

Το ΟΑΚΑ παίρνει πολύ περισσότερα. Το θέμα είναι ότι αυτά τα κτίρια εδώ και χρόνια δεν έχουν αλλαχθεί ή συντηρηθεί και είναι επικίνδυνα για την σωματική ακεραιότητα των παιδιών μας. Κάναμε κάποιες παρεμβάσεις ώστε να μην κάνουμε κάθε πρωί όταν πάμε εκεί τον σταυρό μας, πρέπει να δούμε τι θα γίνει».