Αλλάζουν απ΄ ότι φαίνεται τα πράγματα, σε ότι αφορά τον εκούσιο υποβιβασμό ομάδων στην Γ΄ Εθνική, προκειμένου να απαλλαγούν από τα χρέη τους και να επανέλθουν στις επαγγελματικές κατηγορίες.
Η πρόθεση της ΟΥΕΦΑ είναι να κοπεί αυτή η πρακτική, ενώ σύμφωνος είναι και ο υπουργός αθλητισμού, Σταύρος Κοντωνής, που χαρακτήρισε ντροπή για ενα ευνομούμενο κράτος, αυτό που συμβαίνει.
Εφόσον πράγματι γίνουν αλλαγές και απαγορευτεί στις ομάδες που πέφτουν για οικονομικούς λόγους στην Γ΄Εθνική να επιστρέφουν άμεσα στις επαγγελματικές κατηγορίες, αυτό θα έχει αντίκτυπο και στην προσπάθεια του Άρη, εφόσον δεν καταφέρει να τερματίσει πρώτος.
Το περίφημο Plan B των κιτρίνων είναι η άνοδος και των επιλαχώντων, εφόσον αδειάσουν θέσεις στην Φούτμπολ Λιγκ, αν ομάδες όπως ο ΟΦΗ, η Νίκη Βόλου ή ακόμη κι ο Εργοτέλης υποβιβαστούν στην Γ΄Εθνική.
Εφόσον, όμως, αυτές οι ομάδες δεν θα έχουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν άμεσα και υπάρξει ένα μίνιμουμ παραμονής στην Γ’ Εθνική (λέγεται για τρία χρόνια) ή υποχρεωθούν να υποβιβαστούν στα τοπικά πρωταθλήματα, τότε τα πράγματα ίσως αλλάξουν.
Ομάδες όπως ο ΟΦΗ δεν θα επιλέξουν άμεσα τον υποβιβασμό, και θα προσπαθήσουν να εξαντλήσουν τα περιθώρια να βρουν χρήματα και να παίξουν στην Φούτμπολ Λιγκ. Φυσιολογικά, αυτές οι ομάδες μπορούν να περιμένουν μέχρι και τα τέλη Αυγούστου για να πάρουν τις οριστικές αποφάσεις τους.
Αυτό έκαναν, άλλωστε, πέρσι τόσο ο Άρης, όσο και η Δόξα Δράμας.
Σ΄ αυτή την περίπτωση, είναι δύσκολο να αναπληρωθούν την τελευταία στιγμή οι ομάδες στην Φούτμπολ Λιγκ, άλλωστε το περασμένο καλοκαίρι, ο Άρης και η Δόξα δεν αντικαταστάθηκαν και οι όμιλοι της Φούτμπολ Λιγκ διεξάγονται με 13 ομάδες.
Επίσης, για ομάδες όπως ο Άρης, θα είναι δύσκολο να κάνουν προγραμματισμό περιμένοντας μέχρι την τελευταία στιγμή, μήπως καταφέρουν να πάρουν θέση στη Φούτμπολ Λιγκ.
Το σίγουρο, λοιπόν, είναι πως εφόσον αλλάξει το καθεστώς με τις ομάδες που πτωχεύσουν, τα πράγματα θα γίνουν πιο δύσκολα και πολύπλοκα για τον Άρη (και τον κάθε Άρη).