ΠΑΟΚ : «Δεν ανήκουμε σε γκρουπ»

Τις τελευταίες μέρες ο Παναθηναϊκός και σύμφωνα με τις φήμες που έχουν αναπτυχθεί, και η ΑΕΚ, η οποία όπως όλα δείχνουν επιστρέφει στην Σούπερ Λίγκα, ξεκίνησαν μια προσπάθεια να βάλουν κόντρα στην Λίγκα (δηλαδή με τον Ολυμπιακό), με αφορμή το τηλεοπτικό συμβόλαιο, που τελειώνει το 2017 και τις συζητήσεις με την Nova για την πρόωρη επέκτασή του.

Οι δύο που ξεκίνησαν την προσπάθεια της… κόντρας, θέλησαν να βάλουν και τον ΠΑΟΚ στο γκρουπ τους, αλλά αυτό δεν άρεσε στην Τούμπα και στον ΠΑΟΚ πως δεν ανήκουν σε κανένα γκρουπ.

Όπως λένε στον ΠΑΟΚ :

1. Δεν υπάρχει λόγος βιασύνης για να γίνει συμφωνία τώρα για το 2017. Πολύ περισσότερο αν η τελική πρόταση της NOVA δεν κατατεθεί με όλες τις λεπτομέρειες και εγγράφως. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, οπότε δεν μπορεί να ληφθεί και καμία απόφαση.
2. Ο ΠΑΟΚ θα κρίνει την προσφορά με βάση τις δικές του ιδέες για το τι πρέπει να περιλαμβάνει, πόσο πρέπει να διαφοροποιηθεί από την ισχύουσα συμφωνία, όχι μόνο στα οικονομικά δεδομένα, αλλά και σε επί μέρους όρους δικαιωμάτων (π.χ. στιγμιότυπα, δικαιώματα εξωτερικού, δικαιώματα για ηλεκτρονικούς πίνακες κ.ά).
3. Η συνεργασία με τη NOVA είναι ισχυρή και κάτω από συγκεκριμένο συμβόλαιο, οπότε δεν υπάρχει λόγος να γίνει τίποτα βιαστικά.
4. Δεν έχουμε προχωρήσει σε συζητήσεις με άλλες ομάδες για το θέμα και φυσικά με κανέναν άλλον που ενδεχομένως να ενδιαφέρεται για τα τηλεοπτικά δικαιώματά μας.
5. Οι προτάσεις μας δεν θα κάνουν καλό μόνο στον ΠΑΟΚ και τη NOVA, αλλά και στις υπόλοιπες ομάδες που τους ενδιαφέρουν πέρα από τα νούμερα και άλλες δυνατότητες ανάπτυξης των εμπορικών τους δραστηριοτήτων.
6.
Το ότι ζητάμε να γίνει μια σωστή και δίκαιη διαπραγμάτευση δεν σημαίνει ότι είμαστε αντίθετοι εξ αρχής στην επέκταση της συμφωνίας με τη NOVA.