Σπέκουλα τέλος…

Η ιστορία με τα χρέη του ΠΑΟΚ φαίνεται πως έχει αρχίσει να ενοχλεί άλλους, αλλά και να… ενοχλεί και την ίδια την ΠΑΕ. Κι αυτό διότι εκτός από την δημόσια τοποθέτηση του Χάρη Θεοχάρη, έχουν πληροφορίες πως θα υπάρξουν παρεμβάσεις σε πολιτικά πρόσωπα για να χαρακτηρίσουν «φωτογραφικό» το νόμο.

Επίσημα, η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ δεν έχει πάρει θέση σε όσα ακούγονται, αν και δεν αποκλείεται κάτι έτοιο να συμβεί αύριο. Ωστόσο, όπως ανέφεραν «κύκλοι» που πρόσκεινται στην ομάδα…: «Όλα αυτά τα αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία. Δεν έχουμε εκβιάσει το κράτος -αν και θα μπορούσαμε να το κάνουμε μέσω του υποβιβασμού στη Γ’-, έχουμε πληρώσει μέχρι…κεραίας τα ληξιπρόθεσμα από το 2007 και μετά, καθώς και μέχρι ευρώ τα τρέχοντα, δηλαδή περίπου 23 εκατ. ευρώ, δεν μεταπηδήσαμε από ρύθμιση σε…ρύθμιση για να βρεθούμε και πάλι χρεωμένοι, δεν χρησιμοποιήσαμε το κράτος ως “συνένοχο” σε παραγραφές δεδουλευμένων χρημάτων ποδοσφαιριστών, ή προμηθευτών».

Επίσης μέσω κύκλων διευκρινίζεται πως…: «Τα χρέη και τα υπόλοιπα πρόστιμα αφορούν κυρίως την περίοδο 2000-2006. Τότε δεν υπήρχαν ούτε αδειοδοτήσεις, ούτε έλεγχος και μάλλον επικρατούσε από το κράτος μια τακτική του…”σφυρίζειν αδιάφορα”, με αποτέλεσμα κανείς να μην πιέζεται να είναι εμπρόθεσμος στις πληρωμές και τα χρέη του, το κράτος να αυξάνει γεωμετρικά τα πρόστιμά του και όλοι να τα γράφουν στο…χιόνι! Δεν είναι τυχαίο ότι είναι η περίοδος που οι περισσότερες ομάδες δημιούργησαν χρέη».

Σημειώνεται πως μετά και την αποπληρωμή των χρεών, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει δημοσιοποιήσει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, θα έχει δώσει στο κράτος 34 εκατομμύρια ευρώ.