«Και στα χίλια εγώ θα στο τραγουδώ απ’ τον ουρανό…»

Ηταν μια όμορφη και ζεστή εκδήλωση, έστω κι αν υπήρχαν «φωνές» για τον χώρο διεξαγωγής της. Ο Άρη γιόρτασε έναν αιώνα κι έναν χρόνο σε μία βραδιά γεμάτη αναμνήσεις, έντονηα συναισθηματικά φορτισμένη, η οποία στο τέλος της ωστόσο έδωσε… ελπίδα για την αναγέννηση.

Παρόντες ήταν μεγάλες δόξες του Άρη, από όλα τα αθλήματα. Μεταξύ αυτών οι Αλεξιάδης, Κούης, Χρηστίδης, Xαριστέας, Ιωαννίδης, Γιαννάκης, Παπαγεωργίου, Γρηγοριάδης, Σπυρίδων, Χαριτωνίδης, Βένος. Νυν και πρώην παράγοντες όπως ο Αρβανίτης, Χολέβας, Τσαρούχας, Ζουμπουρίδης, Οικονόμου, αλλά και οι Κώνστας, Πόππης, Παπαϊωάννου, Ορφανίδης και Γκιουλέκας , καθώς και αντιπροσωπεία του ποδοσφαιρικού τμήματος με τους Καλαϊτζίδη, Πόι, Γκόλια, Σαμαρά και Γεωργιάδη.

Στην έναρξη της εκδήλωσης μίλησαν ο πρόεδρος του ΑΣ Άρης, Τάσος Οικονόμου και ο ομόλογος του της Κοινωνίας Μελών, Άγγελος Μυσιρλής, με τον τελευταίο μάλιστα να ανακοινώνει πως μετά το Πάσχα θα αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας της.

Στη συνέχεια διαβάστηκε μήνυμα από τον μεγάλο Όλε Σκόμποε, ενώ έπαιξε ένα βίντεο με καλλιτέχνες (Καλυβάτσης, Σακελαρίου, Κυριακίδης, Πετριτζίκης), τον Μάριο Μπόνι (να μιλά στα ελληνικά), αλλά και συνδέσμους του Άρη, να εύχονται για τα 101α γενέθλια του κι έπειτα διαβάστηκε γραπτό μήνυμα του Άλεξ Κάλας.

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις κατά σειρά των: ομάδα βόλεϊ του 1997 που κατέκτησε το πρωτάθλημα (το πήρε ο Κουτσονίκας), Γιώργου Κατακαντώνη, Πλούταρχου Δέλλα, Γιώργου Κουλουκίδη, Μιχάλη Μπογδάνου, Χάρη Παυλίδη, Νίκου Φωκιανού, Κατερίνας Μπλιάμου, Άρη Γρηγοριάδη, Άγγελου Χαριστέα.

Έπειτα η βράβευση στο Νίκο Χρηστίδη, ο οποίος πήρε μάλιστα τον λόγο τονίζοντας: «Δεν χρειάζομαι πιστοποιητικό αρειανοσύνης από κανέναν. Τον Άρη τον έχω στην καρδιά μου».

Για την προσφορά τους στον Άρη βραβεύθηκαν οι Ηλίας Πόππης, Δημήτρης Παπαϊωάννου, Χρήστος Γρόλλιος, Φώντας Κωνσταντινίδης, αλλά και ο δημοσιογράφος ερευνητής, Κώστας Ίντος.

Έπειτα σειρά πήραν οι τιμώμενοι πρόεδροι. Πρώτος, ο παλαιότερος εν ζωή, ο 91χρονος Ιωάννης Χολέβας κι ακολούθως οι Απόστολος Γεωργιάδης, Μενέλαος Χατζηγεωργίου, Γιάννης Μεσοχωρίτης που λόγω προβλημάτων υγείας δεν μπόρεσαν να παρεβρεθούν. Ακολούθως ήταν η σειρά των Χρήστου Κάλεν (το παρέλαβε ο γιος του), Νίκου Τσαρούχα, Δήμου Δασυγένη, Κυριάκου Μαραβέλια. Σεραφείμ Δεδέογλου.

Μετά το μπάσκετ. Ο πρόεδρος Άκης Μιχαηλίδης, ο προπονητής Γιάννης Ιωαννίδης, ο Παναγιώτης Γιαννάκης, που γνώρισε την αποθέωση και ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ (δεν ήταν παρών).

Το κλίμα φορτίστηκε συναισθηματικά όταν κλήθηκε ο Βαγγέλης Βλαχόπουλος, γιος εκ των ιδρυτών του Άρη, του Γρηγόρη Βλαχόπουλου, ο οποίος βραβεύθηκε από τον Γιάννη Ιωαννίδη. Ο Βαγγέλης Βλαχόπουλος μάλιστα είναι ο νονός του «Ξανθού».

Στο φινάλε της εκδήλωσης, εκπρόσωπος του Super 3 τίμησε τον «άγνωστο οπαδό» στο πρόσωπο του Γιώργου Αποστολίδη, πιο γνωστό στους Αρειανούς ως Γιωργάκη, που αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας.