«Ο ΠΑΟΚ βοήθησε τον Άρη και το αντίστροφο…»

O πρόεδρος των τίτλων και «αρχιτέκτονας» του «Αυτοκράτορα» Άρη, Άκης Μιχαηλίδης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή “Sport94.5” του Ράδιο Θεσσαλονίκη και μίλησε για στιγμές του παρελθόντος και όχι μόνο…

Για το περιεχόμενο της συζήτησης που είχε με Γιαννάκη-Ιωαννίδη στη χθεσινή εκδήλωση για τα 101 χρόνια του Άρη: “Δεν λέγαμε κάτι συγκεκριμένο. Αστειευόμασταν ή αναπολούσαμε παλαιότερες στιγμές”.

Σε ερώτηση για το τι θα ξεχώριζε από τα 8 χρόνια προεδρίας του και τους συνολικά  11 τίτλους, απάντηση: ” Η μεγαλύτερη χαρά είναι όταν παίρναμε τα πρωταθλήματα, ήταν τόσες οι χαρές που δεν μπορώ να ξεχωρίσω.Ήταν τεράστιες χαρές. Δούλευες ένα χρόνο και στο τέλος ήταν το αποτέλεσμα. Όταν μας είχε ο ΠΑΟΚ 2-1 στα πλει οφ και πήραμε το πρωτάθλημα ήταν τεράστια χαρά. Δεν έχει να κάνει με τον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ βοήθησε τον Άρη να σταθεί στα πόδια του. Κι αυτό έκανε καλό και στους δυο. Όπως πχ μετά τον Άρη ήρθε η σειρά του ΠΑΟΚ”.

Για το τι τον στεναχώρησε όλα εκείνα τα χρόνια, είπε: “Μεγάλη στεναχώρια για μένα ήταν τα φαϊναλ φορ. Εκεί που δεν μπορέσαμε να πάρουμε κάποιο Κύπελλο Ευρώπης. Το δικαιούταν ο Άρης. Άλλοι παράγοντες δεν μaw άφησαν και εννοώ την ομοσπονδία με τους νόμους και τους κανόνες της. Οταν είχαμε μόνο ένα ξένο στο πρωτάθλημα και μετά τoυς έκανε 2 και μετά δεν άφηναν τον Σούμποτιτς. Δυσκολίες που δεν μας άφησαν να προχωρήσουμε στην Ευρώπη”.

Για το αν υπήρξε κάτι που μετάνιωσε: “Δεν νομίζω ότι μετάνιωσα για κάτι. Τώρα για το γήπεδο που δεν έγινε. Όταν μία ομάδα κάνει πρωταθλητισμό δεν μπορεί να έχει τους πόρους και για το γήπεδο. Εκτός αν μας το κάνε η πολιτεία.Κάναμε προσπάθειες τότε. Ο Δήμος μας είχε υποσχεθεί ένα οικόπεδο που δεν έγινε ποτέ.Ουσιαστικά καμία μεγάλη ευρωπαϊκή δεν έχει το δικό της γήπεδο. Ακριβώς για το λόγο που εξήγησα. Αν θα μου πείτε για τον ΠΑΟΚ ήταν οι συγκυρίες που απέκτησε ένα γήπεδο”.

Για τoυς λόγους που αποχώρησε τότε από τον Άρη: “Κουράστηκα. Ημουν πολλά χρόνια. Κουράστηκα ψυχολογικά και οικονομικά, λογικό είναι”.

Για το αν μπορεί η Θεσσαλονίκη να θυμίσει σύντομα κάτι από το παρελθόν:Όλα ανεβαίνουν και κατεβαίνουν. Τίποτα δεν είναι σταθερό. Η Αθήνα το είχε φέρει βαρέως ότι ο Άρης ήταν πρωταθλητής για χρόνια. Δεν μπορούσαν να το χωνέψουν. Τώρα για να γίνει κάτι αντίστοιχο με τότε πρέπει οι συγκυρίες να βολέψουν. Να βρεθούν οι πόροι, ο προπονητής, οι παίκτες. Μπορεί και να ξαναγίνει, μπορεί και ποτέ. Εύχομαι να γίνει και μάλιστα σύντομα”.