Χρέη ΠΑΟΚ : Για δες ποιοι μιλάνε!

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ΠΝΠ που υπέγραψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τρίπρας, με την οποία άνοιξε ο δρόμος σε πολλές εταιρίες, μεταξύ αυτών και στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, να πληρώσουν το πρωτογενές χρέος τους και να κλείσουν τις υποθέσεις του.

Αρχικά αντέδρασε το “Ποτάμι” μέσω του βουλευτή του Χάρη Θεοχάρη (και γενικός γραμματέας δημοσίων εσόδων επί συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) και στη συνέχεια το ΠΑΣΟΚ (αυτό που έχει απομείνει) μέσω του Οδυσσέα Κωνσταντόπουλου, βουλευτής Αρκαδίας. Παρόμοιες βολές υπάρχουν και από το κόμμα της ΝΔ. Όλοι τους θεωρούν ότι η κυβέρνηση έκανε μια χαριστική ρύθμιση στον ΠΑΟΚ για να πληρώσει ο Σαββίδης μόνο το πρωτογενές χρέος των 10,4 εκατομμυρίων ευρώ.

Γιατί, όμως, τα συγκεκριμένα κόμματα δεν κοιτούν τα… μούτρα τους στον καθρέφτη;

Αν τα δουν, θα δουν τους μεγαλύτερους “μπαταχτσήδες” του ελληνικού δημοσίου!

Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ οφείλουν συνολικά περίπου 250 εκατομμύρια ευρώ από δάνεια, που πήραν (με τι εγγυήσεις άραγε;) και φυσικά δεν πλήρωσαν!

Το μεγαλύτερο μέρος των δανείων ήταν στην Αγροτική Τράπεζα, η οποία μας άφησε χρόνους και η “καλή” ΑΤΕ απορροφήθηκε από την Τράπεζα Πειραιώς και τότε έγινε προσπάθεια τα δάνεια να περάσουν στην “κακή” ΑΤΕ ώστε να δραγραφούν!

Στην ΑΤΕ η ΝΔ όφειλε 105 εκατομμύρια ευρώ και το ΠΑΣΟΚ 96,8 εκατομμύρια ευρώ; Πότε θα εξοφλήσουν τα δάνειά τους, οι μεγαλύτεροι “μπαταχτήδες”, που έχουν και το θράσος να μιλούν για χαριστικές ρυθμίσεις;

Αυτά τα περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ που όφειλαν στην ΑΤΕ φυσικά δεν θα αποπληρωθούν ποτέ και θα βαρύνουν φυσικά τους Έλληνες φορολογούμενους.

Επίσης, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ χρωστούν και στην Εθνική Τράπεζα, για να φτάσει το ύψος των οφειλών τους τα 250 εκατομμύρια ευρώ.

Μάλιστα, στα μέσα του μήνα, δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι Στάθης Παναγούλης και Νάσος Αθανασίου, με επερώτηση στους αρμόδιους βουλευτές, ζητούν να μάθουν τι σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση για να εισπράξει αυτά τα 250 εκατομμύρια ευρώ από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κι αν πρέπει να δεσμευτούν οι περιουσίες των Σαμαρά και Βενιζέλου για τα φέσια, πουτ άφησαν στο Κράτος.

Αυτοί μιλάνε για χαριστικές ρυθμίσεις.