«Κριτική στον Τσίπρα για το χρέος του ΠΑΟΚ»

Στη ρύθμιση χρεών, που επιτρέπει μεταξύ άλλων και στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ να «γλιτώσει» προσαυξήσεις και πρόστιμα και να πληρώσει μόνο το κεφάλαιο, αναφέρεται, με κριτική διάθεση, το σάιτ derstandard.at.

Το δημοσίευμα έχει τίτλο: «Κριτική στον Τσίπρα για το χρέος του ΠΑΟΚ» και αναφέρει: «Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας χαρίζει στον Ρώσο ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ 20 εκατομμύρια ευρώ. Ο Ιβάν Σαββίδης ξέρει ελάχιστες ελληνικές λέξεις. Παρόλα αυτά, ο Ρώσος ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ ευχαρίστησε τον Αλέξη Τσίπρα με δημόσια επιστολή (σ.σ. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την παρούσα κυβέρνηση για την προσπάθεια, τις ενέργειες και κυρίως για την αποτελεσματικότητά της»). Ο ΠΑΟΚ γλιτώνει 20 εκατ. ευρώ με μια απόφαση που έχει ήδη υπογράψει ο πρωθυπουργός και δεν χρειάζεται να περάσει από την ελληνική βουλή. Ο ΠΑΟΚ δεν θα πληρώσει προσαυξήσεις και πρόστιμα και με 11 εκατ. ευρώ ξεχρεώνει».

Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στην παρουσία του Ιβάν Σαββίδη στον ΠΑΟΚ και στην προσπάθεια να απαλλάξει την ομάδα από τα χρέη από την περίοδο που ήταν στην κυβέρνηση ο Αντώνης Σαμαράς. Επίσης, ο συντάκτης του κειμένου γράφει πως Ρωσία και Ελλάδα θα συνεργαστούν καθώς τους ενώνει ο πόλεμος εναντίον των Γερμανών στον Β’ παγκόσμιο, ενώ καταλήγει κάνοντας κριτική στον Αλέξη Τσίπρα: «Μετά το σκάνδαλο διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο οι ελπίδες να τελειώσει αυτό εξανεμίστηκαν καθώς η κυβέρνηση προσφέρει ελάφρυνση χρέους στις μεγάλες ομάδες. `Καλύτερα να παίρνουμε λίγα παρά τίποτα’, ήταν ό,τι είχε κάνει ο προκάτοχος του Τσίπρα και εκείνος επέκρινε δημόσια».

sentragoal.gr