Με απειλές, ζητάει τη… σιωπή

Οι αναφορές της ΟΥΕΦΑ, που συνεργάζεται με την εταιρία Sportradar φτάνουν σχεδόν κάθε βδομάδα στην ΕΠΟ, με παιχνίδια, στα οποία η εν λόγω εταιρία, διαπιστώνει παράξενη στοιχηματική συμπεριφορά.

Πολλές αναφορές αφορούν το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ και η διοργανώτρια αρχή, φαίνεται ότι έχει… απηυδύσει. Όχι με τις αναφορές, αλλά με τη δημοσιότητα, και γι΄ αυτό το λόγο, με ανακοίνωση που εξέδωσε, απειλεί με μηνύσεις όσα ΜΜΕ αναπαράγουν τις εκθεσεις της εταιρίας ανίχνευσης στοιχηματικής απάτης.

Με τέτοιου είδους απειλές, η Φούτμπολ Λιγκ θέλει να φιμώσει τα ΜΜΕ, ώστε να μην δημοσιοποιούν τις εκθέσεις της Sportradar, οι οποίες δεν τεκμηριώνουν στήσιμο αγώνα για στοιχηματικούς λόγους, απλά επισημαίνουν ότι σ΄ αυτά τα παιχνίδια, υπάρχουν ασυνήθιστα πονταρίσματα.

Αντί να φροντίσει η Φούτμπολ Λιγκ να μην υπάρχουν ασυνήθιστα πονταρίσματα στους αγώνες της, απειλεί τα ΜΜΕ…

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής :

«Το Δ.Σ. της FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ αποφάσισε ομόφωνα να καταγγείλει όσα ΜΜΕ, παράγουν ή αναπαράγουν δημοσιεύματα,   έχοντας προνομιακές σχέσεις με τη συγκεκριμένη εταιρία ανίχνευσης στοιχηματικής απάτης, πριν συνταχθούν τα κατηγορητήρια, κοινοποιηθούν στους θιγόμενους και τηρηθούν οι νόμιμες διαδικασίες.

Η Νομική Υπηρεσία της Διοργανώτριας, επεξεργάζεται τη δυνατότητα μηνύσεων και αγωγών σε όσους ευθύνονται για όσους δυσφημούν δημόσια ομάδες.

Το Δ.Σ. ομόφωνα στηρίζει τις Διοικήσεις των ΠΑΕ ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΑΖΩΡΟΥ, ΑΕΠ ΗΡΑΚΛΗΣ 1908 , ΦΩΣΤΗΡ καθώς και όλων των ομάδων που κατά το παρελθόν κατηγορήθηκαν και αθωώθηκαν και επιφυλάσσεται παντός νόμιμου δικαιώματος»