ΠΑΟΚ και Χρυσός : Ιστορία πονεμένη

Στην Ελλάδα της κρίσης, είναι το εύκολο χρήμα. Η Ελληνικός Χρυσός προσφέρει χορηγίες και το πολυπόθητο ρευστό, τόσο στην τοπική κοινωνία (όσοι… αγοράζονται), όσο και σε ομάδες, που κουβαλούν πολύ κόσμο, όπως ο ΠΑΟΚ.

Είναι μία εταιρία που ΔΕΝ πουλάει στην Ελλάδα, δεν έχει λόγο διαφήμισης σε ότι αφορά την εμπορική της δραστηριότητα, προσπαθεί ωστόσο μέσω των χορηγιών να “εξευμενίσει” την κοινή γνώμη και να την πάρει μαζί της, εξασφαλίζοντας προφανέστατα την ανοχή της, για να συνεχίσει να καταστρέφει το περιβάλλον και να προκαλεί ανεπανόρθωτη ζημιά στην ορεινή Χαλκιδική (όπως επιβεβαιώνεται από επιστημονικές μελέτες).

skouries

H υπόθεση “χορηγίες από την Ελληνικός Χρυσός” έχει προκαλέσει ήδη διχόνοια στην οικογένεια του ΠΑΟΚ και το πρώτο “κραχ” έγινε τον Οκτώβριο του 2013, κι αφού ο Γιώργος Ανδρέου και η ομάδα βόλεϊ, ήταν οι πρώτοι που αποδέχτηκαν τα χρήματα των “χρυσοθήρων”.

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ αντέδρασαν και μετά τις πρώτες ανακοινώσεις, στις 26/10/2013 οπαδοί του ΠΑΟΚ μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο στο 2ο σετ του αγώνα Κηφισιά – ΠΑΟΚ στην Αθήνα, και κάλυψαν με αυτοκόλλητα τη διαφήμιση της “Ελληνικός Χρυσός” στη φανέλα της ομάδας τους!

Φέτος ο Ανδρέου απέφυγε να βάλει το λογότυπο της εταιρίας στην φανέλα του ΠΑΟΚ, χθες πάντως ο Θανάσης Κατσαρής είπε στη γενική συνέλευση του ΑΣ ότι η ομάδα βόλεϊ πήρε το Κύπελλο με τα 2οο.000 ευρώ που πήρε πέρσι από την “Ελληνικός Χρυσός” και συμπλήρωσε ότι και ο Ερασιτέχνης θα δεχτει αν του προταθεί χορηγία από την εν λόγω εταιρία.

Αυτή η τοποθέτηση προκάλεσε αντιδράσεις, που εκδηλώθηκαν αρχικά από το μέλος του Α.Σ., Κωνσταντίνο Πανάκα, και η ένταση μεταφέρθηκε και… έξω από την αίθουσα.

“Δεν είπαμε ότι πήραμε μια τέτοια χορηγία. Είπαμε απλά ότι αν υπάρχει μία πρόταση θα την εξετάσουμε. Εφόσον υπάρχει τέτοια πρόταση, θα σταθμίσουμε όλα τα γεγονότα” δήλωσε σήμερα το μέσημέρι στο “Ράδιο Θεσσαλονίκη” ο αντιπρόεδρος του ΑΣ, Δημοκράτης Παπαδόπουλος.

“Οι μισοί είναι υπέρ, οι μισοί είναι κατά. Είναι ενα θέμα που καίει και σ΄ αυτές τις περιπτώσεις καλύτερα να είσαι μακριά” σχολίασε από την πλευρά του, μιλώντας στον “Arena FM”, ο Νίκος Βεζυρτζής.