Της Μπάγερν ο… Τζανδάρης

Σήμερα έλυσε το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ και αποτελεί παρελθόν ο Φάνης Τζανδάρης, μια επένδυση του ΠΑΟΚ στα τμήματα υποδομής του, ο οποίος πριν κλείσει τα 22 του χρόνια, χαιρέτησε και έφυγε.

Ο ΠΑΟΚ τον ήθελε, γι΄ αυτό μπήκε στη διαδικασία να διαπραγματευτεί μαζί του, αλλά δεν κατάφερε να τον κρατήσει. Το λάθος του ΠΑΟΚ, ήταν το ότι δεν φρόντισε να του ανανεώσει το συμβόλαιο το καλοκαίρι, ένα χρόνο πριν μείνει ελεύθερος και πριν αρχίσει να παίζει…

Τέτοια λάθη γίνονται παντού, κι ένα τέτοιο λάθος έκανε και η Μπάγερν. Στις τελευταίες κλήσεις των Εθνικών ομάδων, στην Ιταλία κλήθηκε ο Ρομπέρτο Σοριάνο, ο 24χρονος μεσοεπιθετικός της Σαμπντόρια.

Ήταν η αφορμή για να θυμηθούν στην Μπάγερν το λάθος, που έκαναν!

Ο Σοριάνο γεννήθηκε στο Ντάρμσταντ της Γερμανίας από Ιταλούς γονείς και στα 15 του τον ανακάλυψε το σκάουτινγκ της Μπάγερν και πήγε στις ακαδημίες των Βαυαρών.

Εκεί έμεινε τρία χρόνια, έφτασε στην Κ19 της Μπάγερν αλλά δεν ήταν στις πρώτες επιλογές για να προωθηθούν στην πρώτη ομάδα. Από εκείνη την Κ19, προωθήθηθηκαν ο Μίλερ και ο Αλάμπα, είναι πρώτα ονόματα στην Μπαγερν σήμερα.

Ο Σοριάνο επέλεξε τότε να φύγει, η Μπάγερν τον άφησε ελεύθερο, και πήγε στην πατρίδα του, για να παίξει στην δεύτερη ομάδα της Σαμπντόρια. Μετά από έναν δανεισμό στην Έμπολι, ο Σοριάνο επέστρεψε το 2011 στην Γένοβα και σήμερα είναι ένα από τα πρώτα ονόματα της Σαμπντόρια, διεθνής με την Σκουάντρα Ατζούρα και μεταγραφικός στόχος της Σάλκε, που φέρεται να προσφέρει 10 εκατομμύρια ευρώ για να τον αγοράσει!

“Ο Σοριάνο ήταν ένα λάθος μας. Ήταν λάθος που τον αφήσαμε να φύγει. Τον υποτιμήσαμε εντελώς” δήλωσε ο πρόεδρος της Μπάγερν, Καρλ Χάινντς Ρουμενίνγκε στην “Γκατζέτα ντελο Σπορτ”.

“Μερικοί ποδοσφαιριστές αναπτύσσονται σε μεγαλύτερη ηλικία. Με τον Σοριάνο κάναμε λάθος, αλλά ποτέ δεν είπαμε ότι είμαστε οι καλύτεροι σε όλα” συμπλήρωσε ο Ρουμενίνγκε!