Η μέρα της κρίσης : Τα σενάρια

Τελευταία αγωνιστική σήμερα στον βόρειο όμιλο της Φούτμπολ Λιγκ και εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, τις ομάδες τις τρώει η αγωνία, καθώς πολλά πράγματα θα κριθούν στο φώτο φίνις…

Σε ότι αφορά την κορυφή και τα πλέι οφ :

Χθες τελείωσε ο νότιος όμιλος και στα πλέι οφ μπαίνουν ΑΕΚ 10β, Παναχαϊκή 0β και Απόλλων Σμύρνης 0β.

Η ΑΕΚ έχει ουσιαστικά σχεδόν ανέβει στην Σούπερ Λίγκα, ο Ηρακλής, αν τελείωνε σήμερα το πρωτάθλημα, θα ξεκινούσε με 8β, ο Ολυμπιακός Βόλου με 0 ή 1β και η Λάρισα ή η Λαμία με 0β. Αν ο Ηρακλής κερδίσει σήμερα τη Λάρισα, ξεκινάει τα πλέι οφ με 9β.

Στο Καυτανζόγλειο θα κριθεί η 3η θέση των πλέι οφ, καθώς μετά τον Ηρακλή, και ο Ολυμπιακός Βόλου έχει σίγουρη συμμετοχή. Αν κερδίσει η Λάρισα, αφήνει έξω τη Λαμία, που έχει ρεπό, σε διαφορετική περίπτωση, παίζει πλέι οφ η ομάδα της Φθιώτιδας.

Σε ότι αφορά τον υποβιβασμό :

Ο Αιγινιακός υποδέχεται τον καταδικασμένο Φωκικό και με μια ισοπαλία “ξεμπερδεύει”. Ο Τύρναβος υποδέχεται τον Εθνικό Σερρών, που έχει πέσει προ πολλού και πήγε με μόλις 14 παίκτες στη Λάρισα. Αν κερδίσει ο Τύρναβος, σώζεται. Αν ο Τύρναβος χάσει πέφτει, ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας, πέφτει με ισοπαλία στην Καλαμαριά, καθώς δεν ευνοείται στις ισοβαθμίες.

Λογικά, Αιγινιακός και Τύρναβος θα πάρουν τους βαθμούς, που χρειάζονται και η τρίτη θέση του υποβιβασμού, θα παιχτεί στο παιχνίδι Απόλλων Καλαμαριάς – Αγροτικός Αστέρας.

Ο Απόλλωνας σώζεται προς το παρόν και πάει στα πλέι άουτ, μόνο σε περίπτωση νίκης. Σε ισοπαλία ή νίκη του Αγροτικού Αστέρα, η ομάδα της Καλαμαριάς πέφτει στην Γ’ Εθνική και η ομάδα του Ευόσμου πάει στα πλέι αουτ.

Για τους γηπεδούχους, δεν παίζουν οι Ευσταθίου, Παπαδόπουλος και Σουλίδης, ο Αγροτικός Αστέρας πήρε 100 εισιτήρια, και μπορεί να τα κάνει 300, αν τα χρειαστεί.

H 26η Αγωνιστική (3μμ)

Ηρακλής – Λάρισα (OTE TV)

Καλαμαριά – Αγροτικός Αστέρας (OTE TV)

Αιγινιακός – Φωκικός

Τύρναβος – Εθνικός Σερρών

Καρδίτσα – Ολυμπιακός Βόλου (OTE TV)

Ζάκυνθος – Πιερικός

Bαθμολογία

1. Ηρακλής 57

2. Ολυμπιακός Βόλου 45

3. Λαμία 43

————————

4. Λάρισα 42

————————

5. Ζάκυνθος 36

6. Πιερικός 30

7. Καρδίτσα 29

8. Αιγινιακός 27

9. Καλαμαριά 26

10. Αγροτικός Αστέρας 26

————————-

11. Τύρναβος 26

12. Εθνικός Σερρών 15

13. Φωκικός 12