«Δεν είναι συμπαράσταση αυτή»

Η νίκη επί της Ξάνθης ήταν ένα από τα θέματα της ημέρας στην Τούμπα, αλλά όχι το μοναδικό!

Θέμα ήταν οι αποδοκιμασίες προς τον Γιώργο Τζαβέλλα κάθε φορά, που ακουμπούσε τη μπάλα, όπως και οι αποδοκιμασίες κατά του Γιώργου Γεωργιάδη, όταν ακούστηκε το όνομά του από τα μεγάφωνα.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε σ΄ αυτές τις αποδοκιμασίες τονίζοντας πως αυτή δεν είναι συμπαράσταση, εκφράζοντας και το σχετικό παράπονό του, λέγοντας πως δεν καταλαβαίνει σε τι οφελούν αυτά τα πράγματα, ενώ κάλυψε τον Τζαβέλλα λέγοντας πως σήμερα ήταν ο καλύτερος παίκτης του ΠΑΟΚ.

Ο Γεωργιάδης κατέστησε σαφές ότι θα περίμενε μεγαλύτερη υποστήριξη, τώρα που η ομάδα αρχίζει να βελτιώνεται, όπως υποστήριξε ο ίδιος, καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε η ομάδα δεν κάνει λάθη που έκανε παλιότερα, ειδικά όταν δέχονταν γκολ, ενώ επισήμανε πως όσοι έμειναν στη Θεσσαλονίκη και δούλεψαν αυτές τις μέρες είχαν σαφέστατα μεγαλύτερη φρεσκάδα, σε αντίθεση μ΄ αυτούς που έλειπαν από τις προπονήσεις για διάφορους λόγους.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γεωργιάδης :

Για το παιχνίδι : “Θέλαμε να είμαστε καλά οργανωμένοι, να έχουν ισορροπία, ζητήσαμε να μην κινδυνεύσουμε στις αντεπιθέσεις. Για 70-75 λεπτά δεν είχαμε κανένα πρόβλημα και είχαμε τις στιγμές μας για περισσότερα γκολ. Κάναμε λάθη στην κυκλοφορία της μπάλας, όταν μείωσε η Ξάνθη φάνηκε πόσο μεγάλο άγχος και πόσο μεγάλο βάρος έχουν οι παίκτες μας, ειδικά σ΄ αυτό το γήπεδο. Ήταν μια αγχωτική νίκη, αλλά κερδίσαμε δίκαια. Θα μπορούσε να είναι πιο εύκολη, αν δεν έρχονταν αυτό το γκολ”.

Για τα γκολ που δέχεται ο ΠΑΟΚ : “Έχουμε φάει 16 γκολ από αντεπίθεση και 8 από μπαλιές στην πλάτη της άμυνας. Σήμερα ήταν απλά ένα λάθος, τι να διορθώσουμε;”.

Για τον Τζαβέλλα : “Νομίζω, ότι όποιος το είδε με καθαρό μυαλό, ήταν ο καλύτερος παίκτης μας σήμερα και έκανε το μεγαλύτερο λάθος του αγώνα. Θα επιμένω στους παίκτες, και θα τους πω να ακούνε τις επιδοκιμασίες κι όχι τις αποδοκιμασίες. Δεν είναι ωραίο αυτό που συμβαίνει, δεν ξέρω τι νόημα έχει. Σε χειροτερες εποχές, που έπαιζα κι εγώ, κανείς δεν αποδοκίμαζε. Τώρα φτάσαμε και σ΄ αυτό το σημείο, θα το αντιμετωπίσουμε. Τι να κάνω; Να ζητησω σύνεση και καθαρό μυαλό, όλο αυτό δημιουργεί βάρος σε όλους. Στους άλλους ποδοσφαιριστές είναι αδιάφορα όλα αυτά;”

Για τον Παπαδόπουλο : “Εμείς έχουμε το προνόμιο να τελειώνουμε παίκτες μέσα σε 1-2-3 μήνες. Ο Παπαδόπουλος πέτυχε σημαντικά πράγματα στην καριέρα του, με σημαντικότερο το Euro 2004. Ψηφίστηκε δυο φορές MVP του πρωταθλήματος, αυτό είναι σημαντικό, γιατί είναι από τους ποδοσφαιριστές, το γκολ το έχει, πάντα τα έβαζε”.

Για την πρόοδο που ζητά : “Αν δείτε από τρεξίματα και φρεσκάδα, σε καλύτερη κατάσταση είναι αυτοί ήταν εδώ και σε χειρότερη, αυτοί που έλειπαν. Σε τρία παιχνίδια δεν φάγαμε γκολ από αντεπίθεση. Οι γραμμές ήταν κοντά,, δεν είχαμε κανένα θέμα μέχρι να γίνει το λάθος στο γκολ. Μένει να απελευθερωθούν οι παίκτες, να κυκλοφορούμε καλύτερα τη μπάλα. Μετά το 2-1 σταμάτησαν να ζητούν τη μπάλα. Δεν θα έλεγα ότι η συμπαράσταση είναι η καλύτερη αυτή τη στιγμή εδώ”.

Για την εικόνα της άδειας Τούμπας : “Είμαστε σε μια χρονιά που χάθηκε το πρωτάθλημα, το Κύπελλο, η Ευρώπη, φυσιολογικά είναι αυτά για μια ομάδα με μεγάλους στόχους”

Για τις εκθέσεις από τους παίκτες : “Δεν θέλω να κάνω κάποιο σχόλιο. Κάποιοι το ανέλυσαν παραπάνω, κάποιοι λιγότερο. Όταν η ομάδα έχει κακή πορεία, λίγο – πολύ αναλύουν την κατάσταση με όχι καλή ψυχολογία. Έχουμε υποχρέωση να βελτιώσουμε την εικόνα της ομάδας. Έχουμε θέματα εσωτερικά, υπάρχει ανισορροπία στο ρόστερ, σε κάποιες θέσεις έχουμε λίγους, σε κάποιες άλλες πολλούς”.

Για την αλλαγή του Τζιόλη : “Είναι το γνωστό πρόβλημα, που έχει. Θα δούμε πως θα πάει. Απ΄ότι μου λένε οι γιατροί δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ξεκούραση”.