Απολογείται για τις… σαχλαμάρες

Το κατώφλι της πειθαρχικής επιτροπής θα περάσει σήμερα στις 10.30πμ ο Ηρακλής για να απολογηθεί για το… ραπόρτο της ΟΥΕΦΑ στην ΕΠΟ, που θεώρησε ύποπτο για χειραγώγηση το παιχνίδι Εθνικού Σερρών – Ηρακλή, που έληξε 0-1.

Το ραπόρτο της ΟΥΕΦΑ στηρίζεται στην έκθεση της Sportradar, η οποία παρατηρεί τον στοιχηματισμό και τους τζίρους που γίνονται στα παιχνίδια και χτυπά συναγερμό, όταν διαπιστωνει ότι σε ένα παιχνίδι υπάρχει παράξενη στοιχηματική συμπεριφορά.

Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει πως ένα παιχνίδι είναι στημένο.

Στο παιχνίδι Εθνικού Σερρών – Ηρακλή, παρατηρήθηκε υπερβολικά μεγάλος για τα δεδομένα της Φούτμπολ Λιγκ, στοιχηματισμός στο όβερ 2,5. Η πρόβλεψη δεν επαληθεύτηκε, καθώς σημειώθηκε μόνο ένα γκολ, αλλά ακόμη και σ΄ αυτές τις περιπτώσεις, η ΟΥΕΦΑ ζητά έλεγχο.

Σε κάθε περίπτωση, ο Ηρακλής θα αθωωθεί, όπως συμβαίνει με όλες τις ομάδες που βρίσκονται σ΄ αυτές τις εκθέσεις της ΟΥΕΦΑ.

Σύμφωνα με το ελληνικό αθλητικό δίκαιο, πρέπει να επιβεβαιωθεί η συμμετοχή τουλάχιστο δύο ποδοσφαιριστών στο στήσιμο ενός αγώνα (ένας δεν φτάνει!), για να αποδειχτεί χειραγώγηση παιχνιδιού και να τιμωρηθούν οι ομάδες.