Γ’ Εθνική: Πόσοι ανεβαίνουν, πόσοι πέφτουν

Με το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής να βρίσκεται στην τελική ευθεία του έχει ενδιαφέρον να ρίξουμε μία ματιά τι ακριβώς ισχύει με τους προβιβασμούς και τους υποβιβασμούς.

Η προκήρυξη του πρωταθλήματος είναι σαφής και αναφέρει πως μόνο οι πρωταθλητές κάθε ομίλου ανεβαίνουν στη Football League. Δηλαδή τέσσερις ομάδες θα προβιβαστούν.

Κι εδώ πλέον γεννάται το ερώτημα, τι θα συμβεί αν υπάρξουν ομάδες από την Super League ή την Football League, οι οποίες λόγω χρεών δεν μπορέσουν να δηλώσουν συμμετοχή στα επαγγελματικά πρωταθλήματα; Η λογική λέει ότι θα παίξουν στην Γ’ Εθνική, άρα μήπως ανέβουν περισσότερες ομάδες;

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, δεν υπάρχει πρόβλεψη, οπότε για την ώρα η απάντηση είναι όχι. Το τι ακριβώς θα γίνει, θα το αποφασίσει η ΕΠΟ όμως είναι άγνωστο πότε θα συμβεί αυτό. Με λίγα λόγια, για τον Άρη εν προκειμένω, η κατάκτηση της πρώτης θέσης είναι μονόδρομος και μέχρι στιγμής σαν plan b δεν μπορεί να θεωρηθεί η δεύτερη θέση, που ίσως να του επιτρέψει να ανέβει.

Κι όταν μιλάμε για ΕΠΟ, αντιλαμβάνεστε πως τα πάντα είναι πιθανά, ιδιαίτερα από τη στιγμή, που ο Άρης δείχνει να μην… έχει φωνή στα κέντρα των αποφάσεων. Διευκρινίζουμε βέβαια, ότι μπορεί τελικά να προβιβαστεί και ο δεύτερος, όμως για την ώρα, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο.

Σε ό,τι αφορά στις ομάδες που θα υποβιβαστούν, ο συνολικός αριθμός τους είναι 19, πέντε από τους ομίλους 1,2,3 και 4 από τον από τον τέταρτο όμιλο.