Εδώ είναι Βαλκάνια, εκεί… ΟΥΕΦΑ!

Ποδοσφαιρική πυριτιδαποθήκη φαίνεται πως είναι τα Βαλκάνια και συχνά – πυκνά η ΟΥΕΦΑ ρίχνει καμπάνες προς γνώση και συμμόρφωση. Τώρα ήρθαν άλλες δύο…

Χθες η ΟΥΕΦΑ τιμώρησε :

1. Το Μαυροβούνιο για την διακοπή του αγώνα με τη Ρωσία στην Πονγκόριτσα, λόγω τραυματισμού του Ακινφέεφ με αντικείμενο και οριστική διακοπή του αγώνα λόγω επαναλαμβανόμενης ρίψης αντικειμένων. Η ποινή είναι 2 αγώνες κεκλεισμένων των θυρών, 50.000 ευρώ πρόστιμο και φυσικά, μηδενισμός και απώλεια του αγώνα με σκορ 0-3.

2. Την Κροατία για ρατσιστική συμπεριφορά φιλάθλων, στο παιχνίδι Κροατία – Νορβηγία(!) στο Ζάγκρεμπ. Η ποινή είναι ένας αγώνας κεκλεισμένων των θυρών (με την Ιταλία) και 55.000 ευρώ πρόστιμο.

Αυτές δεν είναι οι πρώτες ποινές για επεισοδιακές συμπεριφορές στα Βαλκάνια και ειδικά οι Κροάτες, τιμωρούνται σχεδόν σε κάθε παιχνίδι!

Φέτος τιμωρήθηκαν με 80.000 ευρώ πρόστιμα για τα βεγγαλικά που πέταξαν Κροάτες στο Μιλάνο στο παιχνίδι με την Ιταλία, που οδήγησαν στην προσωρινή διακοπή του αγώνα, ενώ με 60.000 ευρώ πρόστιμο τιμωρήθηκαν για ρίψη αντικειμένων στο παιχνίδι με την Βουλγαρία στη Σόφια. Για τον ίδιο αγώνα, τιμωρήθηκε και η Βουλγαρία με 95.000 ευρώ πρόστιμο, για ρίψη αντικειμένων.

Μεγάλα επεισόδια είχαν γίνει τον Οκτώβριο στο παιχνίδι Ρουμανία – Ουγγαρία στο Βουκουρέστι, με προσωρινή διακοπή και τραυματίες από τις μάχες σώμα με σώμα. Η Ρουμανία τιμωρήθηκε με 32.000 ευρώ πρόστιμο και την υποχρέωση να κρατήσει κλειστή τη θύρα 122, στην οποία έγιναν τα επεισόδια.

Μεγάλης έκτασης επεισόδια και διακοπή του αγώνα, είχαμε και στο παιχνίδι Σερβία – Αλβανία, με αποτέλεσμα την οριστική διακοπή του αγώνα, με την Αλβανία να μηδενίζεται, την Σερβία να χάνει τρεις βαθμούς και να τιμωρείται με δύο αγώνες κεκλεισμένων των θυρών. Και στις δύο ομοσπονδίες επιβλήθηκε πρόστιμο 100.000 ευρώ.