Δεν έχει τελειωμό η κόντρα για το γήπεδο

Τελειωμό δεν φαίνεται να έχει η κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην ΠΑΕ ΑΕΛ και την «Γήπεδο ΑΕ» σχετικά με το «AEL FC Arena». Μάλιστα, ο… πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ των δυο πλευρών συνεχίζεται μα τοποθετήσεις εκατέρωθεν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της «βυσσινί» ΠΑΕ αναφέρει: «Το καλοκαίρι η συμφωνία, η οποία είχε συζητηθεί ανάμεσα στον κ. Πλεξίδα και τον κ. Πηλαδάκη δεν εφαρμόστηκε ποτέ, γιατί στους δύο αγώνες οι οποίοι έγιναν στο AEL FC Arena όπως γνωρίζετε και εσείς οι εισπράξεις δεν είχαν καμία σχέση με τα προβλεπόμενα. Για τον λόγο αυτό και μη θέλοντας ποτέ να εκτεθεί οικονομικά η ΠΑΕ ΑΕΛ απέναντί σας ήταν απαγορευτικό με τα συγκεκριμένα δεδομένα να αγωνίζεται στο AEL FC Arena. Σήμερα η ομάδα βρίσκεται στη φάση των play off και σε τροχιά ανόδου και οι προσδοκίες μας για την προσέλευση του κόσμου είναι πολύ διαφορετικές, γι’ αυτό και η πρότασή μας είναι το 20% επί των εκκαθαρίσεων, χωρίς χρήση των σουιτών και με δική σας εκμετάλλευση των κυλικείων.

Αφού εσείς θα λαμβάνετε την ίδια ημέρα το ποσοστό που σας αναλογεί μπορείτε να καλύπτετε τα λειτουργικά σας έσοδα, τα οποία καθώς οι αγώνες θα είναι μεσημεριανοί και δεν θα υπάρχει φωτισμός, είναι ο καθαρισμός του γηπέδου και το ζεστό νερό. Η φύλαξη του γηπέδου κατά τη διάρκεια του αγώνα επιβαρύνει την ΠΑΕ ΑΕΛ. Οι εντός έδρας αγώνες των play off είναι 5, πράγμα που σημαίνει ότι το γήπεδο θα χρησιμοποιηθεί από την ομάδα συνολικά 15 ώρες. Σε όλα τα γήπεδα της Ελλάδας, είτε αυτό λέγεται Καυτανζόγλειο, είτε αυτό λέγεται Πανθεσσαλικό αυτό που υφίσταται είναι το 15% επί των εκκαθαρίσεων.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ παρόλα αυτά σας δίνει το 20%. Με ποσοστό 20% το γήπεδο, το ΦΠΑ και 10% η Ερασιτεχνική συν τα έξοδα τέλεσης του αγώνα, τα καθαρά έσοδα της ΠΑΕ ΑΕΛ είναι λιγότερα από 20%. Βάσει αυτού σας επισυνάπτουμε και μία εκκαθάριση. Αφού και εσείς όπως έχετε δηλώσει ενδιαφέρεστε για το καλό της ομάδας και του κόσμου της ΑΕΛ όπως και εμείς, θα πρέπει να επέλθουμε σε συμφωνία χωρίς να θίξουμε τα οικονομικά συμφέροντα της ΠΑΕ ΑΕΛ για να μην ξαναβρεθεί σε δυσχερές οικονομικό σημείο. Παρακαλούμε για μία τελική και ξεκάθαρη απάντησή σας.

Υ.Γ.: Παρακαλούμε σκεφτείτε θετικά για το καλό της ομάδας».

Από την πλευρά της η «Γήπεδο ΑΕ» απάντησε: «H αιτιολογία ΜΗ υλοποίησης της συμφωνίας είναι αχαρακτήριστη διότι τα εν λόγω φιλικά παιχνίδια διεξήχθησαν 1 μήνα περίπου ΠΡΙΝ τη συμφωνία και συγκεκριμένα στις 17 και 18/09/14, ημέρες Τετάρτη και Πέμπτη αντίστοιχα. Η συμφωνία που έγινε στις 10/10/14 ημέρα Παρασκευή καταδεικνύει ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ την πίστη μας στη δυναμική του κόσμου αναλαμβάνονας το ρίσκο που μας ζητήθηκε.
Κανένα οικονομικό ρίσκο δεν υπάρχει ουσιαστικά από μέρους σας εάν πιστεύετε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ στον κόσμο της ομάδας όπως αναφέρετε. Η παρουσία της ομάδας στο AEL FC Arena με την υλοποίηση της συμφωνίας θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη σε αυτήν, γιατί η συσπείρωση του κόσμου ήταν και θα είναι πάντα το μεγαλύτερο όπλο της. Το Καυτανζόγλειο και το Πανθεσσαλικό είναι στάδια που συντηρούνται έμμεσα ή άμεσα από τον κρατικό προϋπολογισμό και είναι άτοπη η σύγκριση με το AEL FC Arena.