“Είχε πλάκα η περιπέτεια, που έζησα”

Ο Χουμπ Στέφενς είναι από σήμερα το πρωί και τυπικά ο νέος προπονητής της Στουτγάρδης και το μεσημέρι παρουσιάστηκε από την νέα του ομάδα. Ο Ολλανδός ήταν ένας διαφορετικός άνθρωπος, σε σχέση με τον Στέφενς του ΠΑΟΚ, και αναφέρθηκε και στην παρουσία του στην Ελλάδα.

«Πριν από μία εβδομάδα ήμουν αλλού. Έψαχνα μια περιπέτεια. Είχε πλάκα να το ζήσω. Τώρα έχω μια πιο ενδιαφέρουσα αποστολή μπροστά μου. Έζησα το ένα ή το άλλο εκεί. Σχεδόν 20 ώρες μετά την απόλυσή μου, μου τηλεφώνησε ο Φρέντι Μπόμπιτς. Ένιωσα ότι κάτι θα έρθει, τη Δευτέρα είχαμε συμφωνήσει» είπε ο 60χρονος προπονητής, όταν ρωτήθηκε για την παρουσία του στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Είπε κι άλλα πράγματα, ο Στέφενς, που αν τα αποκρυπτογραφίσει κανείς, μπορεί να βγάλει συμπεράσματα.

«Είναι 12 παρά 1 για την Στουτγάρδη, ξέρω ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και έχουμε πολλά να κάνουμε. Αυτή η αποστολή, είναι μια πρόκληση για μένα.

Ο Χουμπ Στέφενς δεν μπορεί να κάνει τίποτα μόνος του. Ο πρόεδρος δεν μπορεί να κάνει τίποτα μόνος του, ούτε ο Φρέντι Μπόμπιτς, ούτε οι παίκτες μόνοι τους. Όλοι μαζί μπορούμε.

Ελπίζω να μην χρειαστεί να πω στους παίκτες μου σε ποια θέση είναι η ομάδα. Είμαι σίγουρος ότι κι αυτοί ξέρουν να διαβάζουν», είπε μεταξύ άλλων ο Χουμπ Στέφενς, στην παρουσίασή του από την Στουτγάρδη.

Ο Ολλανδός, όσο παράξενο κι αν φαίνεται σε μας, στη Γερμανία έχει τη φήμη του προπονητή, που παίζει για το μηδέν, και δίνει βάρος στην άμυνα.

«Ναι, σωστά. Αλλό το θέμα είναι ότι πρέπει να πετύχεις ένα γκολ παραπάνω από τον αντίπαλο. Αν το κάνεις, έχεις 3 βαθμούς» είπε ο Στέφενς.

Στη Στουτγάρδη ξεκίνησε ένα πρότζεκτ με νέους παίκτες, γι΄ αυτό και έγινε πρώτος προπονητής ο Τόμας Σνάιντερ, που ήταν προπονητής στις ακαδημίες, αλλά δεν τα κατάφερε και υπήρχε η αγωνία αν ο Ολλανδός θα συνεχίσει αυτό το πρότζεκτ ή ο αγώνας για τη σωτηρία, θα τον κάνει να επιστρατεύσει τους μεγάλους και έμπειρους.

«Για μένα μικρός ή μεγάλος, μαύρος ή άσπρος, δεν έχει σημασία. Βέβαια, όταν έχεις έναν 18χρονο που αποδίδει, κι έναν 35χρονο που αποδίδει το ίδιο, θα πρέπει να ξέρουμε ότι ο 18χρονος είναι το μέλλον, ο 35χρονος όχι», απάντησε όταν ρωτήθηκε σχετικά.

Ο Στέφενς υπέγραψε στην Στουτγάρδη συμβόλαιο μέχρι τέλους της σεζόν και την πρόσληψή του την σχολίασε ακόμη κι ο Φραντς Μπενκεμπάουερ!

«Αν υπάρχει ένας που μπορεί να βγάλει τη Στουτγάρδη από τη δύσκολη θέση, αυτός είναι ο Χουμπ Στέφενς. Αν δεν μπορέσει αυτός, δεν θα μπορούσε κανένας», είπε.