Πρώτη προσπάθεια για το μπρέικ

Της Αναστασίας Σπύρτου

Μετά το 1-1 της Θεσσαλονίκης η σειρά μεταφέρεται στην Αθήνα κι ο ΠΑΟΚ έχει δύο ευκαιρίες να την ξαναφέρει στη Θεσσαλονίκη ή να την τελειώσει εκεί!

Στις 7.30μμ στο κλειστό της Κυψέλης, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο 3ο παιχνίδι της σειράς κι όποιος κερδίσει κάνει το μεγάλο βήμα για τον πρόκριση στον τελικό (Διαιτητές: Δεληκωστίδης, Βουδούρης, NS4).

Ότι και να γίνει, θα υπάρχει και 4ο παιχνίδι, που θα γίνει την Πέμπτη (16/4) στην Κυψέλη, κι εφόσον οι ομάδες είναι στο 2-2, θα γίνει το 5ο και καθοριστικό παιχνίδι στο PAOK SPORTS ARENA, την επόμενη Δευτέρα (20/4).

Ο Παναθηναϊκός διεκδικεί πρόκριση σε τελικούς για πρώτη φορά μετά το 2010 και ο ΠΑΟΚ για πρώτη φορά στην ιστορία του…

«Η ομάδα σαφώς και είναι κουρασμένη, αλλά  δεν είναι όμως κάτι που μας ανησυχεί. Όταν παίζουμε, παίζουμε χωρίς να σκεφτόμαστε κάτι άλλο εκτός από τη νίκη. Η ομάδα είναι φορμαρισμένη το έχει δείξει στα τελευταία παιχνίδια και θέλουμε να συνεχίσουμε αυτό το φορμάρισμα και να παίζουμε καλά. Κάναμε αυτό που θέλαμε σπάσαμε την έδρα ενός δύσκολου αντιπάλου, πιο έμπειρου και φέραμε δυο παιχνίδια στην έδρα μας. Αυτό σημαίνει ότι είναι στο χέρι μας και στη δική μας συγκέντρωση και απόδοση. Εννοείται πως θα παίξει ρόλο η έδρα μας γιατί πάντα με τον κόσμο δίπλα μας παίζουμε καλύτερα. Θέλω να καλέσωτον κόσμο για άλλη μια φορά να είναι δίπλα μας στο πιο σημαντικό παιχνίδι της χρονιά μέχρι το επόμενο, όχι απλά να δώσει το παρών του αλλά να δείξουμε όλοι μαζί, κόσμος και ομάδα, τι εστί Παναθηναϊκός και Θύρα 13, ήρθε η ώρα η Κυψέλη να «βράζει» από την αρχή μέχρι το τέλος πάντα μέσα σε αγωνιστικά πλαίσια για όλους», είπε ο διεθνής ακραίος του Παναθηναϊκού, Θανάσης Πρωτοψάλτης.

«Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι μέσα σε μία πολύ καυτή έδρα. Αφήνουμε πίσω τα δύο παιχνίδια που προηγήθηκαν και κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο , που θα έχει τη στήριξη του κόσμου του,  αλλά αυτό μπορεί μοιράσει το άγχος», είπε από την πλευρά του, ο προπονητής του ΠΑΟΚ Γιάννης Καλμαζίδης.

Νωρίτερα, στις 5μμ (NS3) ξεκινά στο κλειστό του Ρέντη το δεύτερο παιχνίδι της σειράς Ολυμπιακός – Φοίνικας Σύρου, με τους νησιώτες να προηγούνται με 1-0, αφού έσπασαν την έδρα στο πρώτο παιχνίδι, κι αν τα καταφέρουν και σήμερα, θα κάνουν το μεγάλο βήμα για την μεγάλη έκπληξη!