Η… κατάρα του Κοντρέρας

Πόλεμος έχει ξεσπάσει στη Λάρισα, με αφορμή την αδυναμία της ΑΕΛ να χρησιμοποιήσει το AEL FC ARENA, ένα γήπεδο – κόσμημα, που ολοκληρώθηκε το 2010 στην Νεάπολη της Λάρισας, για να στεγάσει τα όνειρα της Λάρισας!

Μετά τον υποβιβασμό της ΑΕΛ από την Σούπερ Λίγκα και την αποχώρηση του Πηλαδάκη, το γήπεδο έμεινε κλειστό αφού ανήκει στον πρώην μεγαλομέτοχο της ομάδας και η ΑΕΛ επέστρεψε στο Αλκαζάρ…

Τις τελευταίες μέρες έγιναν συζητήσεις ανάμεσα στην διοίκηση της ΑΕΛ και την εταιρία του Πηλαδάκη, που έχει στην ιδιοκτησία της το γήπεδο, αλλά οι δύο πλευρές δεν τα βρήκαν στο οικονομικό για χρησιμοποιήσει το γήπεδο η ομάδα της Λάρισας στα πλέι οφ.

Ένα γήπεδο – στολίδι θα συνεχίσει να αραχνιάζει…

Με αφορμή τη συζήτηση για την χρησιμοποίηση του γηπέδου από την Λάρισα, ήρθαν πάλι στη δημοσιότητα οι… παθογένειες της ελληνικής πολιτικής σκηνής, σε συνδυασμό μ΄ αυτές του ποδοσφαίρου.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ ΑΕΛ, αφήνει σαφέστατες αιχμές για την πολιτεία, που επιτρέπει σε έναν ιδιώτη να έχει στην ιδιοκτησία του ένα γήπεδο, που έχει χτιστεί σε δημόσια γη, που παραχωρήθηκε στην Ερασιτεχνική Λάρισα.

Το γήπεδο χτίστηκε σε μια έκταση, συνολικής επιφάνειας 144.000 τ.μ. στην Νεάπολη της Λάρισας, που ήταν ιδιοκτησία της Γ.Γ.Α.

Η Γ.Γ.Α., για να ικανοποιήσει η τότε κυβέρνηση τους… πελάτες της στη Λάρισα, παραχώρησε την έκταση στο ερασιτεχνικό σωματείο ΑΕΛ και η εταιρία συμφερόντων Πηλαδάκη ανέλαβε να δημιουργήσει ένα συγκρότημα αθλητικών, ψυχαγωγικών και εμπορικών χρήσεων, διατηρώντας τα δικαιώματα εκμετάλλευσης για 50 χρόνια.

Μετά τα 50 χρόνια, δηλαδή το 2060, το γήπεδο θα περάσει στην κυριότητα της Γ.Γ.Α., αλλά μέχρι τότε, το πιο πιθανό είναι να είναι ένα ερρείπιο, καθώς υπό τις υπάρχουσες συνθήκες, η Λάρισα δεν πρόκειται να παίξει σ΄ αυτό…

Για την κατασκευή του γηπέδου, η εταιρία του Πηλαδάκη ισχυρίζεται ότι δαπάνησε 42 εκατομμύρια ευρώ, από ίδια κεφάλαια και τραπεζικό δανεισμό. Το γήπεδο είναι προδιαγραφών ΟΥΕΦΑ, κατηγορίας 3 αστέρων, έχει χωρητικότητα 16.118 θέσεων και περιλαμβάνει 38 σουίτες των 12 ατόμων….

Το γήπεδο άνοιξε τις πύλες του στις 5 Δεκεμβρίου 2010 για το παιχνίδι Λάρισα – ΠΑΟΚ 1-2 και το πρώτο γκολ το πέτυχε ο Πάμπλο Κοντρέρας στο 11′.

Μάλλον δεν του έφερε γούρι!