«Ο ΠΑΟΚ θέλει Ντιόγκο Αμάδο»

Ένα ακόμη μεταγραφικό σενάριο από το εξωτερικό «μπλέκει» τον ΠΑΟΚ με ποδοσφαιριστή και αυτή τη φορά το ρεπορτάζ έρχεται από την αγορά της Πορτογαλίας.

Η εφημερίδα «Record» στην ηλεκτρονική έκδοσή της αναφέρει πως η ομάδα της Θεσσαλονίκης ενδιαφέρεται για τον 25χρονο Πορτογάλο αμυντικό μέσο Ντιόγκο Αμάδο, ο οποίος μένει ελεύθερος από την Εστορίλ, στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

Για τον παίκτη πάντως, σύμφωνα με την πορτογαλική εφημερίδα, έχει δείξει ενδιαφέρον και η τουρκική Καραμπουκσπόρ.

Στο σχετικό δημοσίευμα, μεταξύ άλλων αναφέρονται: «Το μέλλον του Ντιόγκο Αμάδο θα μπορούσε να βρίσκεται στην Ελλάδα ή στην Τουρκία. Ο ΠΑΟΚ και η Καραμπουκσπορ έχουν το μάτι τους στραμμένο στον μέσο της Εστορίλ και έχουν ήδη ξεκινήσει επαφές μαζί του, προκειμένου να γνωρίζουν ποιες προυποθέσεις θα κάνουν τον παίκτη να αλλάξει περιβάλλον στο τέλος της σεζόν».

Οι Πορτογάλοι τονίζουν πως στον ΠΑΟΚ υπάρχουν ήδη οι Ρικάρντο Κόστα και Μιγκέλ Βίτορ, ενώ συμπατριώτης του Αμάδο αγωνίζεται και στην Καραμπούκσπόρ, ο Βέρντε Κούκα, με τον οποίο μάλιστα ο Αμάδο υπήρξε συμπαίκτης στην Εστορίλ.

Όσο για τον Αμάδο, έχει αρχίσει την καριέρα του στην Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, όπου αγωνίστηκε ελάχιστα, ενώ επίσης έχει παίξει και στις Ρεάλ Μασαμά, Οντιβέλας, Λεϊρία. Η τελευταία την σεζόν 2011-2012 τον παραχώρησε δανεικό στην Εστορίλ, ενώ το καλοκαίρι του 2012 μετακόμισε στην Αγγλία και την Σέφιλντ Γουένσντεϊ.

Εκεί ωστόσο έμεινε μόλις για ένα μήνα, επιστρέφοντας και πάλι στην Εστορίλ, όπου αγωνίζεται μέχρι και σήμερα. Ο Αμάδο έχει αγωνιστεί σε όλες τις μικρές ομάδες της Εθνικής Πορτογαλίας και αγωνίζεται ως καθαρός αμυντικός μέσος, αλλά και ως «8άρι».