Έπεσαν στα… μαλακά ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

Με βάση την έκταση των επεισοδίων στον τελικό του κυπέλλου χάντμπολ στην Πυλαία ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, μάλλον στα… μαλακά έπεσαν οι δύο ομάδες μετά την ανακοίνωση των τιμωριών τους για την συμπεριφορά των φιλάθλων τους. Η ΑΕΚ τιμωρήθηκε με δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 20.000 ευρώ, ενώ ο ΠΑΟΚ με 10.000 ευρώ.Βασικό κριτήριο της απόφασης αυτής η προγενέστερη καλή αθλητική διαγωγή των δύο ομάδων, ενώ λήφθηκε σοβαρά υπόψιν ότι οι φίλοι της ΑΕΚ ξεκίνησαν πρώτοι τα επεισόδια.

Με απόφαση της Αθλητικής Δικαστή επεβλήθησαν οι παρακάτω ποινές:

1α) Αθλητικό Σωματείο «Α.Ε.Κ.», αναγνωρίζει ελαφρυντικό προγενέστερης καλής αθλητικής διαγωγής και επιβάλλει: α) την ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές (κεκλεισμένων των θυρών) για δύο (2) αγωνιστικές ημέρες και πρόστιμο είκοσι χιλιάδων (20.000 €) ευρώ και β) έγγραφη επίπληξη για την προκληθείσα δυσφήμιση του αθλήματος.

β)Αθλητικό Σωματείου «Π.Α.Ο.Κ.», αναγνωρίζει ελαφρυντικό προγενέστερης καλής αθλητικής διαγωγής. Κατ’ ορθότερο νομικό χαρακτηρισμό τα παραπτώματα υπάγονται στο άρθρο 10 παρ.2 περ.i του πειθαρχικού κανονισμού της ο.χ.ε. και επιβάλλει: α) πρόστιμο δέκα χιλιάδων (10.000 €) ευρώ και β) έγγραφη επίπληξη για την προκληθείσα δυσφήμιση του αθλήματος. (αριθμ. απόφασης 38/2015 ) Αριθμ. Αγώνα 15202101