Κρίνεται η τύχη των… βαριδίων

Ο ΠΑΟΚ υποτίθεται πως θα πρέπει σιγά σιγά να ξεκινήσει τον σχεδιασμό (sic) της επόμενης σεζόν και πέρα από τις προσθήκες που θα πρέπει να γίνουν κι απ΄ ότι φαίνεται, δεν θα είναι λίγες, θα πρέπει να γίνουν και αρκετές αφαιρέσεις…

Εκτός των άλλων, υπάρχουν τρία συμβόλαια που θεωρούνται ανεπιθύμητα, αυτοί οι παίκτες είναι δανεικοί και επιστρέφουν και στον ΠΑΟΚ θα πρέπει να δουν τι θα κάνουν μ΄ αυτούς και πως θα τους… ξεφορτωθούν. Πρόκειται για τρία συμβόλαια που πάνω – κάτω, κοστίζουν στην ΠΑΕ περίπου 2.000.000 ευρώ το χρόνο!!!

Μ΄ αυτά τα χρήματα, είναι σαφές ότι μπορούν να αποκτηθούν παίκτες μεγαλύτερης αξίας…

1. Μάρτεν Μάρτενς

Έχει συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο και παίρνει περίπου 700.000 ευρώ το χρόνο. Ο δανεισμός του στην Σέρκλ Μπριζ τελειώνει και εκτός απροόπτου θα επιστρέψει. Η Σερκλ Μπριζ παίζει μπαράζ παραμονής με την Λίρσε, έχει 6 βαθμούς έναντι 3 της αντιπάλου της και στο πρόγραμμα υπάρχουν άλλοι τρεις αγώνες, δύο στο Μπριζ και ένας στο Λιρς. Αν την Παρασκευή κερδίζει η Σερκλ κατά 99% εξασφαλίζει την παραμονή της, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο Μάρτενς θα μείνει. Η μικρή ομάδα του Μπριζ δεν μπορεί να σηκώσει τέτοια συμβόλαια κι ο Μάρτενς ετοιμάζεται να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη. Η σύζυγός του και το παιδί τους, άλλωστε, έχουν παραμείνει εδώ, και δεν τον ακολούθησαν στο Βέλγιο γι΄ αυτό το τρίμηνο.

2. Λούκας Πέρεθ

Κι αυτός παίρνει περίπου 700.000 ευρώ το χρόνο, και έχει συμβόλαιο για άλλα δύο χρόνια. Στην Τούμπα θα προτιμούσαν να φύγει, αλλά ποιος αφήνει τέτοιο συμβόλαιο; Φέτος παίζει δανεικός στην Λα Κορούνια, που είναι ομάδα της πόλης, από την οποια κατάγεται, και 7 ματς πριν το τέλος, η Ντεπορτίβο ισοβαθμεί με 28 βαθμούς με την Αλμερία και την Λεβάντε. Αν δεχτούμε ότι δεν την γλιτώνουν Γρανάδα (24β) και Κόρδοβα (19β), τότε απ΄ αυτές τις τρεις θα πέσει άλλη μία.

Αν η Λα Κορούνια πέσει, ο Λούκας επιστρέφει πίσω, αν σωθεί υπάρχουν λίγες πιθανότητες να μείνει. Το κασέ του, πάντως, θεωρείται μεγάλο για ομάδες όπως η Λα Κορούνια, που έχει και μεγάλα οικονομικά προβλήματα.

3. Σανθ Χακόμπο

Μαζί του δεν μπορεί να βγάλει κανείς άκρη. Έχει συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο και πρέπει να πάρει περίπου 300.0000 ευρώ. Τέτοια χρήματα δεν πρόκειται να πάρει ούτε στον ύπνο του σε άλλη ομάδα, αφού στην Ισπανία τον έδιωξε κι η Τενερίφη (ο ίδιος λέει ότι αυτός προσέφυγε στη ΦΙΦΑ). Ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει να απαλλαγεί από την παρουσία του με το μικρότερο δυνατό κόστος…