Φοφόνκα: Το πιο σημαντικό πράγμα η άνοδος για τον Ηρακλή

Είναι ο αγαπημένος της κυανόλευκης κερκίδας, είναι ακόμη σύνθημα στα χείλια των οπαδών του Ηρακλή και δεν μπορούσε να μην καταθέσει την άποψη του για την αγαπημένη του ομάδα.

Ο λόγος για τον Φοφόνκα Έντερσον που μίλησε στο Metropolis 95,5 και τόνισε πως η άνοδος είναι πιο σημαντική για τον Γηραιό.

Αναλυτικά: Για το αν βλέπει τον Ηρακλή: «Δεν μπορώ να τα βλέπω όλα. Δεν τα έχει η τηλεόραση αλλά και η διαφορά ώρας παίζει ρόλο. Το πιο σημαντικό είναι να ανεβεί στη Σούπερ Λιγκ. Είναι καλό για τον κόσμο που έφτασε στον ημιτελικό του Κυπέλλου και παρότι έχασε στο πρώτο παιχνίδι έχει πολλές πιθανότητες να περάσει στην Ξάνθη».

Από πότε έχει να έρθει στην Ελλάδα: «Από τον Νοέμβριο του 2013. Αγαπώ την Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη. Η Ελλάδα είναι στη καρδιά μου και έχω φίλους. Δυστυχώς έτσι είναι το ποδόσφαιρο, αφήνεις πίσω καλούς φίλους. Πέρασαν 10 χρόνια και ο κόσμος δεν με ξέχασε, κάτι που είναι τιο πιο σημαντικό για έναν ποδοσφαιριστή. Δεν είναι μόνο λόγια, αγαπώ τον Ηρακλή, τον παρακολουθώ όσο μπορώ και μιλάω στο ραδιόφωνο».

Είναι αλήθεια πως έχεις ανοίξει ακαδημία ποδοσφαίρου με το όνομα Ηρακλής: «Ναι, ισχύει. Μένω στην Ουρουγουάη, όμως άνοιξα δυο γηπεδάκια 5Χ5 στη Βραζιλία και δυο φορές την εβδομάδα, δουλεύω με μικρά παιδιά. Το όνομά της είναι “Έρκουλες 9”».

Ποιους παίκτες γνωρίζει από τον φετινό Ηρακλή: «Ο Ρομάνο είναι πολύ καλός παίκτης, τον θυμάμαι από τότε που έπαιζα κι εγώ, όπως και τον Περόνε. Τους νεότερους δεν τους ξέρω, όμως γνωρίζω πως ο Λουκίνας βάζει πολλά γκολ. Ξέρω πως υπάρχει και άλλος Βραζιλιάνος, ο Χουάντερσον που είναι λίγο τρελός και τον αγαπάει ο κόσμος».

Ξέρει για την είσοδο Παπαθανασάκη στην ομάδα: «Το έμαθα όταν μπήκε, ξέρω ότι μένει στον Καναδά. Από το 2011 που έριξαν τον Ηρακλή, ο κόσμος πάλεψε πολύ για την ομάδα. Τώρα που ήρθε, έδωσε ηρεμία στην ομάδα και πλέον αυτό που περιμένουμε είναι να επιστρέψει στη Σούπερ Λιγκ».

Πότε θα ξανάρθει στην Ελλάδα: «Μόνο τον Δεκέμβριο μπορώ λόγω δουλειάς. Θέλω να έρθω με όλη την οικογένεια μου, περιμένω να μεγαλώσουν λίγο και τα παιδιά μου για να καταλάβουν τι σημαίνει Ηρακλής. Και οι δυο γιοι μου θα γινούν Ηρακλής. Όχι ο ένας ΠΑΟΚ και ο άλλος Ηρακλής. Όπως όταν βλέπουν Τσαμπιονς Λιγκ ο ένας είναι Μπαρτσελόνα και ο άλλος Ρεάλ».