Φέρνει επενδυτή, μιλά για εκκαθάριση

Ο Γιώργος Σφυρής είναι ένας δικηγόρος από την Αθήνα, ο οποίος ασχολειται με αθλητικά θέματα, έχει διατελέσει μέλος του διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ και είναι αυτός, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση του επενδυτικού ενδιαφέρον για την ΚΑΕ Άρης…

Ο 46χρονος δικηγόρος έχει ασχοληθεί συμπτωματικά (;) με θέματα του Άρη, της ομάδας ποδοσφαίρου για την ακρίβεια, έχει φιλοξενήσει στην ιστοσελίδα του ανάλυση, για τις επιλογές που είχε ο Άρης το καλοκαίρι (δείτε εδώ), ενώ μίλησε στον Arena FM για την εκκαθάριση της ΠΑΕ Άρης και την επιστροφή των κιτρίνων στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Η συνέντευξή του δόθηκε στις 22 Νοεμβρίου 2014 και έχει ενδιαφέρον, διότι είπε πράγματα που δεν έχουν γίνει αντικείμενο συζήτησης ως τώρα, αναφέροντας τους κινδύνους που αντιμετωπίζει ο Άρης, εφόσον επανέλθει σε επαγγελματική κατηγορία, πριν γίνει η εκκαθάριση της ΠΑΕ!

Είπε μεταξύ άλλων ο Σφυρής :

«Υπάρχουν προθεσμίες μέσα στον αθλητικό νόμου που καθιστούν την εκκαθάριση ανέφικτη. Θα μπορούσαν οι διαδικασίες να έχουν ξεκινήσει από Σεπτέμβριο – Οκτώβριο αλλά όταν ακόμα δεν έχει ξεκινήσει η εκκαθάριση και η ομάδα βρίσκεται στο στάδιο απογραφής είναι δύσκολη η κατάσταση.

Ακόμα ο Άρης δεν βρίσκεται στο πρώτο στάδιο της εκκαθάρισης. Μετά την απογραφή ακολουθούν οι εκποιήσεις και άλλα πολλά. Ο νόμος επειδή δεν εφαρμόζεται δεν σημαίνει πως δεν θα εφαρμοστεί τον Άρη. Η συζήτηση δεν νομίζω πως πρέπει να είναι γιατί να μην παρανομήσει και ο Άρης.

Ο νόμος επιβάλλει να εκκαθαρίζονται οι ΠΑΕ τρεις μήνες από τον υποβιβασμό τους. Υπάρχει ένα άλλο άρθρο που λέει πως πριν ολοκληρωθεί η εκκαθάριση ανέλθει η ομάδα κατηγορία τότε διακόπτεται η διαδικασία της εκκαθάρισης και επανέρχεται η παλιά ΠΑΕ. Δεν έχει ξεκαθαριστεί αυτό το θέμα. Αυτά λέει ο νόμος. Αν γίνουν οι διαδικασίες αυτές θα παίξει και ο Άρης αλλά θα πρέπει η ομάδα να κοιτάξει να παρανομήσει.

Ο Άρης είχε την πολυτέλεια να ξεκινήσει νωρίς και αυτή την στιγμή να κανονίζονται οι λεπτομέρειες. Στην ΑΕΚ υπήρχε ο κ. Μελισσανίδης ως εγγυητής ασφάλειας, ποιος είναι αυτός στον Άρη; Σημασία έχει πως ο Άρης είναι στο σημείο μηδέν. Υπάρχουν καλές προθέσεις, ένα σημαντικό νομικό επιτελείο αλλά θεωρώ πως είναι αργά. Ίσως υπάρχουν παράμετροι που δεν μπορούμε να τις προβλέψουμε αλλά με τα σημερινά δεδομένα είναι αργά».