Μάθε παιδί μου… μάρκετινγκ

Την ώρα που στην Ελλάδα οι μεγάλες ομάδες σκοτώνονται ποιος θα γράψει την καλύτερη ανακοίνωση και ποιος θα κάνει πιο μπάχαλο το πρωτάθλημα, στη Γερμανία οργανώνονται και βγάζουν χρήματα.

Όπως έγινε σήμερα γνωστό, θα αυξηθούν τα χρήματα που μοιράζονται οι ομάδες της Μπουντεσλίγκα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, που πωλούνται στο εξωτερικό.

Μέχρι τώρα οι 18 ομάδες μοιράζονται μίνιμουμ 27 εκατομμύρια ευρώ από τα δικαιώματα του εξωτερικού, από τη σεζόν 2015-16 το ποσό θα ανέβε στα 45 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι κάθε ομάδα θα παίρνει μίνιμουμ 2,5 εκατομμύρια ευρώ, μόνο από τα τηλεοπτικά δικαιώματα του εξωτερικού.

Σ΄ αυτά τα χρήματα, προστίθεται 1.800.000 ευρώ, που πηγαίνουν στην 2η Κατηγορία και το ποσό που απομένει, θα μοιράζεται στις ομάδες της Μπουντεσλίγκα, ανάλογα με την θέση τους στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ. Η Μπουντεσλίγκα έκρινε ότι αυτές οι ομάδες πρέπει να παίρνουν έξτρα χρήματα, διότι με τις επιδόσεις τους στα Κύπελλα Ευρώπης, ανεβάζουν το προφίλ της Γερμανικής Λίγκας και κατ΄ επέκταση και την αξία των τηλεοπτικών δικαιωμάτων στο εξωτερικό.

Αυτά τα χρήματα θα τα μοιραστούν 11 ομάδες, που έχουν θέση στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ.

Υπό διαφορετικές συνθήκες, οι ομάδες που παίζουν στα ευρωπαϊκά κύπελλα θα έπρεπε να παίρνουν περισσότερα χρήματα, αλλά ειδικά αυτές που συμμετέχουν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ έδειξαν αλληλεγγύη και έκαναν υποχωρήσεις, προκειμένου να δυναμώσουν οι υπόλοιπες ομάδες και να είναι πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα.

Τι να λέμε τώρα…