Κάζο στη φιέστα, άνοδος στα χαρτιά

Είναι μια παράξενη περίπτωση, καθώς πρόκειται για ομάδα που πήρε το όνομά της από έναν πρώην ποδοσφαιριστή της, έχει μεγάλη ιστορία, αλλά τελευταία χάθηκε…

Ο λόγος για την Ξαμάξ Νοσατέλ, η οποία κάποτε ήταν από τις δυνάμεις του ελβετικού ποδοσφαίρου, με συμμετοχή στα ευρωπαϊκά κύπελλα (την είχε αποκλείσει η Λάρισα), αλλά πριν από δύο χρόνια βάρεσε… κανόνι.

Η Ξαμάξ, που ιδρύθηκε το 1970 και πήρε το όνομά της από τον πρώην ποδοσφαιριστή της, Ξαμ Μαξ, είχε πέσει στα χέρια ενός Τσετσένου εκατομμυριούχου, ο οποίος την διέλυσε και την οδήγησε στην πτώχευση το 2012 και στον υποβιβασμό στις ερασιτεχνικές κατηγορίες.

Η ιστορική ελβετική ομάδα έκανε ένα νέο ξεκίνημα, πλέον παίζει στην 3η Κατηγορία και την Κυριακή κάλεσε τους οπαδούς της για να γιορτάσουν την επιστροφή στην Β’ Εθνική και στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Στο γήπεδο πήγαν 8.217 φίλοι της Ξαμάξ για να πανηγυρίσουν την άνοδο, που θα εξασφαλίζονταν μαθηματικά με μία νίκη επί της αδύναμης, Ετουάλ Καρούζ.

Μπροστά σε τόσο κόσμο, οι παίκτες της Ξαμάξ μάλλον “μπλόκαραν” και έχασαν με 1-0 με αποτέλεσμα να αναβληθεί η φιέστα!

Το επόμενο πρωί, όμως, ήρθαν τα ευχάριστα νέα. Η Κόνιζ, η ομάδα που βρίσκεται στη 2η θέση, δεν παίρνει άδεια λόγω οικονομικών προβλημάτων κι έτσι η Ξαμάξ είναι πλέον στην Β΄ Εθνική!