Έπεσε χιόνι, που θέλει αλυσίδες

Τα χιόνια έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους σε αρκετές ορεινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς λόγω του παγετού στο οδόστρωμα.

Συγκεκριμένα, με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται την Τρίτη η κίνηση των οχημάτων προς τα χιονοδρομικά κέντρα Καϊμακτσαλάν στην Πέλλα, Σέλι και Τρία-Πέντε Πηγάδια στην Ημαθία. Στα περισσότερα χιονοδρομικά επικρατεί συννεφιά με ομίχλη κατά τόπους, ενώ χιονίζει σε Βασιλίτσα Γρεβενών, Πισοδέρι Φλώρινας και Ελατοχώρι Πιερίας.

Επίσης, απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες για όσους κινούνται στην επαρχιακή οδό Καστοριάς-Φλώρινας, μέσω Βιτσίου και Φλώρινας-Καστοριάς, μέσω Βίγλας.

Τις τελευταίες ώρες, νιφάδες χιονιού έπεσαν λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη, στην περιοχή του Χορτιάτη, όπως επίσης στην ορεινή Βάβδο Χαλκιδικής, ενώ αραιή ήταν η χιονόπτωση και στη Φλώρινα.

Νωρίς το πρωί, το θερμόμετρο στη Φλώρινα έδειχνε -1 βαθμούς Κελσίου, στην Κοζάνη 0, στην Καστοριά 1 βαθμό, σε Σέρρες και Αλεξανδρούπολη ο υδράργυρος ήταν στους 4 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη στους 6 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή : salonicanews.com