Και τώρα Τσάμπιονς Λιγκ!

O ΠΑΟΚ κατέκτησε χθες το πρωτάθλημα Ελλάδας στο βόλεϊ και για πρώτη φορά στην ιστορία του απέκτησε το δικαίωμα να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ του βόλεϊ!

Πρόκειται φυσικά για την μεγαλύτερη διοργάνωση στο άθλημα, η οποία έχει όμως απαιτήσεις, αλλά θεωρείται βέβαιο, ότι ο ΠΑΟΚ θα ζήσει αυτή την εμπειρία.

Βεβαίως, η διοργάνωση δεν έχει καμιά σχέση με την ποδοσφαιρική, τα έσοδα είναι ανύπαρκτα και οι ομάδες στηρίζονται στη δυναμική τους, στο μάρκετινγκ, που έχουν αναπτύξει και φυσικά στα εισιτήρια.

Σε όλα αυτά, το βόλεϊ του ΠΑΟΚ, είναι κάπου κοντά στο… μηδέν. Με εξαίρεση τα φετινά πλέι οφ, άλλωστε, η ομάδα βόλει παίζει σε άδειο γήπεδο.

Σε ότι αφορά την επόμενη σεζόν, πολλά θα εξαρτηθούν από το πως θα πορευτεί η ομάδα.

Φέτος η ομάδα βόλεϊ είχε μπάτζετ περίπου 450.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 250.000 ευρώ καλύφθηκαν από τα έσοδα από το πρωτάθλημα (τηλεοπτικά, επιχορήγηση κ.α.) και από την συνδρομή του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ. Η διαφορά έπρεπε να καλυφθεί εκ των έσω και σ΄ αυτό βοήθησαν πολύ τα εισιτήρια των πλέι οφ.

Ο Ανδρέου έχει ζητήσει να πάρει το μάνατζμεντ του βόλεϊ, το θέμα απασχόλησε την πρόσφατη συνέλευση του Ερασιτέχνη κι απομένει να αποσαφηνιστεί το πως θα γίνει αυτό και με ποιες προϋποθέσεις.

Ο ίδιος θέλει να ξεκινήσει με τις ανανεώσεις των συμβολαίων των βασικών παικτών και στην συνέχεια να χτιστεί μια ακόμη πιο δυνατή ομάδα, που θα μπορεί να είναι ανταγωνιστική και στην Ευρώπη.

Ο δρόμος, πάντως, θα είναι μακρύς…