«Αποκλεισμός Ολυμπιακού με δίωξη»

Την αποψη πως συμφωνα με τη νομολογία της ΟΥΕΦΑ, ο Ολυμπιακός θα αποκλειστεί από την Ευρώπη εφόσον ασκηθεί ποινική διωξη σε αξιωματουχο του, εξέφρασε ο Θανάσης Χαρμάνης, ο οποιος ήταν νομικός του Ολυμπιακού Βόλου, όταν αποκλείστηκε από την Ευρώπη, λόγω του… Κοριόπολις.

“Συμφωνα με τη νομολογία της ΟΥΕΦΑ, εφόσον υπαρχει εμπλοκή αξιωματούχου μιας ομάδας σε υπόθεση χειραγώγισης αγώνα, δωροληψίας ή δωροδοκίας, η ομάδα αποβάλεται από την Ευρώπη. Στη δική μας περίπτωση, όπως και στην περίπτωση της Φενέρμπαχτσε τότε, αρκούσε η ασκηθείσα ποινική δίωξη. Τα οργανα της ΟΥΕΦΑ αρκούνται στην άσκηση της ποινικής δίωξης για να αποβάλουν μια ομάδα από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Βέβαια, αυτό έγινε με τον Ολυμπιακό Βόλου, που είναι άλλο μέγεθος, δεν ξέρω αν και τώρα η στάση της ΟΥΕΦΑ θα είναι η ίδια” είπε ο τότε νομικός του Ολυμπιακού Βόλου μιλώντας στο “Αθλητικό Μετρόπολις”.

Σχετικά με την πρόθεση του Βαγγέλη Μαρινάκη να παραιτηθεί από την διοίκηση του Ολυμπιακού, ο Χαρμάνης είπε ότι “η εμπλοκή ανάγεται στον χρόνο τέλεσης των πράξεων και η αποχώρηση από την διοίκηση δεν αλλάζει κάτι ως προς αυτό”.