Αλφάρο Μοράτα – Ωραίες ποδοσφαιρικές ιστορίες…

Το ποδόσφαιρο γράφει ωραίες ιστορίες και μια τέτοια γράφτηκε το βράδυ της Τρίτης στο Τορίνο…

Ο 22χρονος Αλφάρο Μοράτα, ήταν αυτός που άνοιξε το δρόμο για τη νίκη στην Γιουβέντους, απέναντι στη Ρεάλ, την ομάδα, που ουσιαστικά τον ανέδειξε, αλλά δεν του έδωσε τις ευκαιρίες, που προφανώς περίμενε!

Ο Μοράτα μετακόμισε το καλοκαίρι από τη Μαδρίτη στο Τορίνο, με την Γιουβέντους να τον αγοράζει με 20 εκατομμύρια ευρώ! Η Ρεάλ, όμως, δεν τον έχει… ξεγραμμένο, γι΄ αυτό και φρόντισε να βάλει στο συμβόλαιο παραχώρησης, ρήτρα επαναγοράς!

Έτσι, οι Μαδριλένοι μπορούν να τον πάρουν πίσω μέχρι το καλοκαίρι του 2017, πληρώνοντας στην Γιουβέντους 30 εκατομμύρια ευρώ!

Ο 22χρονος Ισπανός επιθετικός, μπορεί να αναδείχτηκε στην Ρεάλ, αλλά είναι παιδί της άλλης ομάδας της Μαδρίτης, της Ατλέτικο!

Όπως συνέβη παλιότερα και με τον μεγάλο Ραούλ, έτσι και ο Μοράτα ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τις ακαδημίες της Ατλέτικο Μαδρίτης. Στα 15 του, όμως, έγινε από τις ακαδημίες της Ατλέτικο, πήγε για ένα χρόνο στις ακαδημίες της Χετάφε, και στα 17 του βρέθηκε στις ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης, ανεβαίνοντας τα σκαλοπάτια.

Το καλοκαίρι του 2010 ανέβηκε στην δεύτερη ομάδα της Ρεάλ, άρχισε να γράφει και συμμετοχές στην πρώτη ομάδα, και πέρσι έκανε 22 συμμετοχές στην Πριμέρα Ντιβιζιόν με 6 γκολ.

Ο ίδιος ήλπιζε πως θα έχει πιο σοβαρό ρόλο και το καλοκαίρι αποφάσισε να πάει στη Γιουβέντους.

“Δεν καταλαβαίνω γιατί συνέβαινε αυτό. Ήμουν καλός, αλλά συνήθως ήμουν στον πάγκο. Δεν ζήτησα ποτέ να είμαι βασικός, ζήτησα απλά καλύτερη μεταχείριση. Με τον Κάρλος Αντσελότι, δεν είχαμε καμία σχέση κι επαφή” είπε ο Μοράτα, πριν ξεκινήσει το παιχνίδι της Γιουβέντους με την Ρεάλ.

Μετά από 9 λεπτά έστειλε το μήνυμά του στον Αντσελότι, έστω κι αν δεν πανηγύρισε το γκολ του και πλέον ζει για τη ρεβάνς της Μαδρίτης…