Βίντεο ντοκουμέντο από την έκρηξη στα διυλιστήρια Ασπροπύργου

Έξι τραυματίες είναι μέχρι στιγμής ο απολογισμός της πυρκαγιάς που ξέσπασε σήμερα το πρωί στα διυλιστήρια Ασπροπύργου. Μάλιστα, τρεις από τους τραυματίες είναι σε πιο σοβαρή κατάσταση. Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί και νοσηλεύονται στα νοσοκομεία Θριάσιο και Αττικόν.

Από τους τρεις τραυματίες που νοσηλεύονται στο Θριάσιο, οι δύο είναι ημεδαποί και ένας είναι αλβανικής καταγωγής. Ο αλλοδαπός εργαζόμενος, 31 ετών, νοσηλεύεται σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση, καθώς φέρει εγκαύματα σε ποσοστό 70% του σώματός του. Από τους δύο Έλληνες, ο ένας 43 ετών νοσηλεύεται διασωληνωμένος, με εισπνευστικό έγκαυμα, ενώ ο άλλος, 29 ετών, φέρει εγκαύματα στα χέρια και η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία.

Ακόμα τρεις νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο “Αττικό”, με εγκαύματα και αναπνευστική ανεπάρκεια. Ο ένας εξ αυτών -με 60-70% εγκαύματα β΄βαθμού αναμένεται να μεταφερθεί στη Μονάδα Εγκαυμάτων του νοσοκομείου “Γ.Γεννηματάς”. Ο δεύτερος, επίσης έχει αναπνευστική ανεπάρκεια, αλλά λόγω της κατάστασής του δεν μπορούν να τον μετακινήσουν. Ο τρίτος, με μεσαίας βαρύτητας εγκαύματα, νοσηλεύεται σε Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου “Αττικό”.

Σημειώνεται ότι οι τέσσερις τραυματίες είναι εργαζόμενοι των ΕΛΠΕ και οι δύο εργαζόμενοι εργολαβικής εταιρείας που είχε αναλάβει τις εργασίες συντήρησης.

Λίγα μόλις δευτερόλεπτα μετά από τη στιγμή της έκρηξης στα διυλιστήρια Ασπροπύργου, ένας μαύρος πυκνός καπνός έχει καλύψει την ατμόσφαιρα, πράγμα που έκανε την πυρκαγιά αντιληπτή από χιλιόμετρα μακριά. Στο βίντεο εκτός από τους καπνούς, ακούγονται και οι φωνές των εργαζομένων, οι οποίοι τρέχουν πανικόβλητοι να σωθούν. Δείτε το βίντεο του STAR:

Εξάλλου, η ΓΣΕΕ με ανακοίνωσή της ζητά «να δοθούν άμεσα διευκρινίσεις για τα αίτια της πυρκαγιάς, να εξεταστεί διεξοδικά εάν η επιχείρηση είχε λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα που ορίζει ο νόμος και αν αυτά τα μέτρα τηρήθηκαν και φυσικά να αποδοθούν ευθύνες όπου αυτές υπάρχουν».

Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

ΝΕΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΑ ΕΛΠΕ

H ΓΣΕΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στους συναδέλφους που τραυματίστηκαν σήμερα εν ώρα εργασίας από την πυρκαγιά που ξέσπασε στα διυλιστήρια Ασπροπύργου.

H σημερινή πυρκαγιά στα Ελληνικά Πετρέλαια που είχε ως αποτέλεσμα των τραυματισμό έξι εργαζομένων οι οποίοι νοσηλεύονται σε Θριάσιο και Αττικό νοσοκομείο εκ των οποίων οι τρεις σε κρίσιμη κατάσταση, επαναφέρει δυστυχώς το μείζον ζήτημα της τήρησης των μέτρων προστασίας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.

Η ΓΣΕΕ ζητά να δοθούν άμεσα διευκρινίσεις για τα αίτια της πυρκαγιάς, να εξεταστεί διεξοδικά εάν η επιχείρηση είχε λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα που ορίζει ο νόμος και αν αυτά τα μέτρα τηρήθηκαν και φυσικά να αποδοθούν ευθύνες όπου αυτές υπάρχουν.

Πηγή:seleo.gr