Βαριές καμπάνες από την ΟΥΕΦΑ!

Η ΟΥΕΦΑ προσπαθεί να στείλει το μήνυμα σε όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν… αστειεύεται με το Financial Fair Play (FFP) και πλέον αρχίζουν να την πληρώνουν και μεγάλα ψάρια!

Συνολικά δέκα ομάδες τιμωρήθηκαν σήμερα από την ΟΥΕΦΑ, με ποινές εκατομμυρίων ευρώ.

Το πιο μεγάλο… ψάρι είναι η Ίντερ, στην οποία επιβλήθηκε πρόστιμο 6.000.000 ευρώ κι εφόσον τη νέα σεζόν παίξει στο Γιουρόπα Λιγκ, θα μπορέσει να δηλώσει μόνο 21 παίκτες. Επίσης, αν το 2017 δημιουργήσει νέα χρέη, θα πληρώσει άλλα 14.000.000 ευρώ πρόστιμο!

Μεγάλα πρόστιμα για παραβίαση του FFP επιβλήθηκαν ακόμη στην Ρόμα, στην Μονακό, στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας, στην Μπεσίκτας, στην Καραμπούκ, στην Λοκομοτίβ Μόσχας, στην Ροστόφ, στην Κράσνονταρ και στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας.

Ειδικά στην περίπτωση της Μονακό, το πρόστιμο είναι 3.000.000 ευρώ κι εφόσον την επόμενη σεζόν δεν παρουσιάσει ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, θα πληρώσει άλλα 10.000.000 ευρώ.

Η ΟΥΕΦΑ προσπαθήσει να καταπολεμήσει το φαινόμενο των πολυεκατομμυριούχων και προσπαθούν φορτωμένοι να χρήματα να δημιουργήσουν γρήγορα μεγάλες ομάδες, καθώς επιθυμεί η οι ομάδες να μεγαλώνουν μέσα από την αύξηση των εσόδων τους.

Μια ομάδα που βρίσκονται στο στόχαστρο της ΟΥΕΦΑ είναι η Βολφσμπουργκ του Αντρέ Βιεϊρίνια.

Από τον Δεκέμβριο η Βόλφσμπουργκ είναι σε διαρκή αξιολόγηση, καθώς η ΟΥΕΦΑ θέλει να διαπιστώσει κατά πόσο η Φόλκσβάγκεν ξεπερνά τα επιτρεπόμενα όρια στην χρηματοδότηση της ομάδας.