Επίθεση Βασιλακόπουλου σε Ευρωλίγκα

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος εξαπέλυσε ευθεία επίθεση στον Τζόρντι Μπερτομέου αναφέροντας πως εκπροσωπεί τα συμφέροντα μιας μειοψηφίας σε βάρος των εθνικών ομοσπονδιών και ομάδων.

Αναλυτικά: «Είναι φανερό πλέον ότι ξεπεράστηκε κάθε έννοια θράσους και κυνικότητας από τους κυρίους που εκπροσωπούν την Ευρωλίγκα. Η γεμάτη αλαζονεία και άκρως διασπαστική ανακοίνωση που εξέδωσαν, καθοδηγούμενοι από έναν άνθρωπο που ίσως επηρεασμένος και από την ατμόσφαιρα της πόλης που διεξήχθη η συνεδρίαση ένιωσε.

Σουλτάνος, δείχνει ξεκάθαρα το πώς εννοούσαν την προσπάθεια καλής συνεργασίας για εύρεση μιας κοινώς αποδεκτής λύσης. Το ψεύτικο προσωπείο των καλών προθέσεων έπεσε απότομα και προσγείωσε κάποιους που είχαν παρασυρθεί από αυτό.

Προσωπικά δεν εξεπλάγην, εξοργίστηκα όμως από το ύφος και το ήθος της ανακοίνωσης. Δεν είναι μόνο ότι οι κύριοι αυτοί, στο όνομα του ελάχιστου αριθμού ανωνύμων εταιριών που εκπροσωπούν, έρχονται σε ευθεία αντίθεση με την συντριπτική πλειοψηφία των σωματείων που επιτελούν αθλητικό παραγωγικό έργο, τολμώντας μάλιστα να θεωρούν ότι μιλούν και εξ ονόματός τους.

Είναι και ότι θέτουν ζήτημα πληρωμής των ανωνύμων εταιριών από τις Εθνικές ομοσπονδίες για τις δραστηριότητες των Εθνικών ομάδων. Θέλουν να μετατρέψουν σε αμειβόμενη τη δραστηριότητα την οποία όλοι οι αθλητές αποκαλούν στην αρχή της καριέρας τους μέγιστο κίνητρο και στη συνέχεια ύψιστη τιμή, διάκριση και υπερηφάνεια.

Θέλουν με απλά λόγια να πληρώσει ο κάθε φορολογούμενος πολίτης την Εθνική ομάδα της χώρας, αφού οι αθλητικές ομοσπονδίες είναι κρατικά επιχορηγούμενες.

Επί τούτου, αναμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την τοποθέτηση του αρμόδιου Υφυπουργού, για ένα θέμα το οποίο πραγματικά άπτεται των αρμοδιοτήτων του και θίγει και προσβάλει το αντικείμενο της ενασχόλησής του. Αυτά προς το παρόν».