Κόκκινες (ΠΑΟΚτσήδικες) γραμμές…

Μπορεί να έχουμε φτάσει στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος αλλά αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο τον κόσμο, δεν είναι πού θα καταλήξει η ομάδα βαθμολογικά, ίσως ακόμη δεν τον ενδιαφέρει και τόσο έντονα το ποια θέση θα πάρει στο τέλος των play off.

Ως μια θεωρητική φιλοσοφία, λογικό είναι, όλοι να θέλουν και κυρίως ο μεγαλομέτοχος, τη θέση στα play off που οδηγεί στο CL. Από κει και πέρα όμως, το πιο σοβαρό είναι, το τι μέλλει γενέσθαι και το που θα βαδίσει και με ποιόν τρόπο η ομάδα τα επόμενα χρόνια. Τι πρέπει να γίνει, για να μην έχουμε επανάληψη της τελευταίας τριετίας, όπου ξοδεύτηκαν πάρα πολλά χρήματα, χρησιμοποιήθηκαν πολλά πρόσωπα και το αποτέλεσμα ήταν άκρως αρνητικό.

Το βράδυ μετά το ατυχές αποτέλεσμα με τον ΠΑΣ, ο μεγαλομέτοχος όπως γνωρίζουμε, είχε μια πολύωρη συνάντηση με αυτούς τους οποίους θεωρεί πως είχαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, συμμετοχή στη λειτουργία και στο χτίσιμο της ομάδας τα τελευταία χρόνια. Οι κουβέντες του πολλές και σκληρές, τα παράπονά του πολλά και δίκαια και οι φωνές του  δυνατές κι επιθετικές. Απαντήσεις από τους περισσότερους δεν υπήρξαν.

Αυτός που ένιωθε όμως λιγότερη ευθύνη για όλα όσα τους καταλογίστηκαν, έδωσε μια άλλη διάσταση στη συζήτηση. Θεώρησε πως το σωστό είναι να κοιτάξουν όλοι το μέλλον και να χρησιμοποιήσουν το παρελθόν ως παράδειγμα για να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη. Απευθυνόμενος στο μεγαλομέτοχο, ανέδειξε σε μείζον ζήτημα για την καλύτερη λειτουργία της ομάδας τα επόμενα χρόνια, την αλλαγή κλίματος στον κόσμο και την επάνοδό του στο γήπεδο. Καλώς ή κακώς, δίκαια ή άδικα, ο κόσμος περνάει μια άκρως διχαστική περίοδο, την οποία δημιουργούν πρόσωπα τα οποία δεν έχουν την αποδοχή του κόσμου.

Πρότεινε κόκκινες γραμμές με το παρελθόν κι άνοιγμα μιας νέας σελίδας, όπου θα είναι απόντες όλοι όσοι συμμετέχουν κι έχουν ρόλο, δικαίως ή αδίκως, χωρίς να έχει καμία σημασία αυτό, στο διχασμό και στην αντιπαλότητα μεταξύ των φιλάθλων και των θέλων τους, Ζήτησε από το μεγαλομέτοχο να έρθουν στην ομάδα νέα πρόσωπα, με μεγάλο κίνητρο, πολλές φιλοδοξίες, πρόσωπα χωρίς καμία προηγούμενη επαγγελματική σχέση με την ομάδα, ώστε να στηριχθούν απόλυτα από τον κόσμο και να του δώσουν όραμα. Η πρότασή του είχε ως κατάληξη, να δοθεί και μεγαλύτερη βάση, με έναν μακροχρόνιο προγραμματισμό στα τμήματα υποδομής, όπου όπως όλοι παραδέχτηκαν, γίνεται εξαιρετική δουλειά.

Οι φωνές και η ένταση έμειναν πίσω κι ο μεγαλομέτοχος προβληματισμένος ίσως αντιλήφθηκε, πως πριν το αγωνιστικό, τα καλά αποτελέσματα, τους τίτλους, και τις επιτυχίες, θα πρέπει να έρθει η ενότητα και να αποβάλλει ο κόσμος την διχαστική του διάθεση, που την εκφράζει με την απουσία του από το γήπεδο.

Η κατάληξη ήταν, πως χωρίς τον κόσμο δεν μπορούν να έρθουν επιτυχίες. Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που στηρίζει τη δύναμή της στον κόσμο της και ιδιαίτερα σ’ έναν κόσμο με όραμα, ενωμένο, χωρίς διχασμό. Κόκκινες γραμμές στο παρελθόν, απομάκρυνση όλων όσων διαιρούν τον κόσμο σε στρατόπεδα και μια νέα αρχή με τα καταλληλότερα εργαλεία. Ευχή του κόσμου είνα,ι ο μεγαλομέτοχος να την αφουγκράστηκε σωστά και να την κάνει πράξη.

Υ.Γ.1. Ένα ταξίδι στο Ντουμπάι, έχει μεγάλα έξοδα. Όταν βρίσκεις όμως κορόιδα να στο χρηματοδοτούν, καμιά σημασία δεν έχει.

Υ.Γ.2. Τον προικοθήρα πολλοί εμίσησαν, την προίκα κανείς.

Υ.Γ.3. Οι καρτέλες κρατάν ένα ζήτημα στάσιμο και τον ΠΑΟΚ χαμένο.

Υ.Γ.4. Ο αντιπρόεδρος του ΑΣ ΠΑΟΚ Δημοκράτης Παπαδόπουλος κι εκπρόσωπος του ΑΣ στη διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, είναι το πιο κατάλληλο πρόσωπο να συμβουλέψει και να κατευθύνει τον μεγαλομέτοχο σε σοβαρά ζητήματα της ομάδας και με την απόλυτη στήριξη του προέδρου Θανάση Κατσαρή, να προστατευτεί και να κατευθυνθεί στο σωστό δρόμο η επένδυση του πιο σοβαρού επενδυτή στην ιστορία του συλλόγου. Είναι αναγκαίο και θα γίνει.